Kome treba ovakav Lukaku? Dva razloga zašto je očajan!

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 07.04.2022.
09:00
Izvor: Sportske.net

Belgijanac se obrukao protiv Reala.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Belgijski napadač Romelu Lukaku propustio je veliku priliku za Čelsi polovinom drugog poluvremena protiv Real Madrida, da smanji rezultat na 3:2 i tako značajno poveća šanse londonskog kluba pred revanš na "Santjago Bernabeu" narednog utorka.

Lukaku je iz izgledne pozicije očajno šutirao glavom, što su situacije koje je sa lakoćom rešavao u Interu i Evertonu, mada mu ni u Mančester junajtedu nije bilo strano da pogađa na ovakav način.

Čelsi je na kraju izgubio sa 3:1, zahvaljujući het-triku Karima Benzeme, a nakon meča engleska javnost je obrušila drvlje i kamenje na Belgijanca, plaćenog Inter skoro 100 miliona funti prošloga leta.

Lukaku je ove sezone na 36 utakmica postigao svega 12 golova, a "dosadna statistika" pokazuje da je u poslednjih 10 mečeva kao starter zaigrao samo u dva - protiv Lutona i Midlsbroa u FA Kupu.

Nekadašnji reprezentativac Engleske Mika Ričards ocenio je da Lukaku u zapadnom Londonu pati od nedostatka ljubavi i podrške.

"Propustio je veliku priliku! To je ono što ti menadžer pruža. U ovom momentu nije na nivou, ne oseća se voljenim", uveren je Ričards, dok je sa druge strane Džejmi Karager uveren da je Lukaku sam kriv za ovo što mu se dešava.

"To nije menadžerom pad, već Lukakuov. To nema veze sa podrškom menadžera. Potrošili ste 100 miliona funti na igrača koji bi trebalo da pravi razliku, a on to ne čini", bez uvijanja je poručio Karager.

O celoj problematici govorio je i Slaven Bilić, koji je ocenio da Lukaku želi da bude lider kao što je to bio slučaj u Interu i da ga veliki broj zvezda u Čelsiju čini da ne bude onakav kakav je bio prošle sezone u šampionskoj postavi Neroazura.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke