Konačno! Novi vlasnici Čelsija baš blizu, ovo su navijači i priželjkivali!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 10.04.2022.
10:56
Izvor: Sportske.net

Ovo su stvari koje su navijači tražili...

ANDY RAIN
ANDY RAIN

Povezane vesti

Izgleda da je odluka blizu.

Čelsijevi navijači čekaju, a danas mediji otkrivaju da su konsultovani, kao i da su dobili čvrsto obećanje, to i jeste ono što su tražili.

Naime, američki konzorcijum koji predvore Tod Beli, suvlasnik bejzbol tima "LA Dodžersi" i porodica Rikets su se sastali sa udruženjima navijača. Isto su učinili i konkurenti koje predvodi Stiven Paljuka, jedan od vlasnika Bostona.

Ali, ovi prvi su favoriti za sada, obe grupe su obećale, ono što su navijači i tražili, takozvane "zlatne akcije", ili bolje rečeno "zlatni glas".

O čemu se radi?

Naime, to znači pravo veta navijača naime, grb, boju domaćeg dresa, ali i pisanu garanciju da Čelsi neće učestvovati u bilo kakvom stvaranju Superlige.

 

Ovaj "Zlatni glas" je bio preporuka ljudi koji nadziru čitav proces prikupljanja ponuda i prodeje. Nadzorni odbor je to sugerisao, prvi su reagovali Beli i Rikets pa se procenjuje da je ovo uvod u prodaju, tačnije završetak pregovora. Tom Rikets i njegova sestra Lori koji vode čitav proces u ime moćne porodice su gledali pobedu Čelsijevih dama protiv Ridinga i onda razgovarali i sa čelnicima kluba i predstavnicima navijača. Lora Rikets je pripadnik LGBT populacije, ona je prvi vlasnik MLS franšize koja je otvoreno gej (zajedno sa životnom saputnicom Bruk ne propušta bejzbol mečeve). Priča se da je isturena kao zaštitno lice, kako bi se neutralisale svojevremene izjave njenog oca Sema koje su ocenjenje kao islamofobne i zbog čega je bio prinuđen da se izvini. Riketsovi kao i partner Beli dolaze iz bejzbol sveta, vlasnici su slavnih čikaških Kubsa. U delegaciji je bio Karter Houkins, generalni menadžer popularne franšize koji je predstavio projekat renoviranja "Stamford Bridža", a suština je da će se sve odvijati bez potrebe da tim igra negde drugde, što su navijači takođe tražili. 

Čelsi je juče pregazio Sautempton, danas se igraju preostali mečevi PL, derbi sezone između Sitija i Liverpula biće centar interesovanja čitavog sveta. AdmiralBet vam je pripremio specijal za utakmice, možete da se kladite na razne događaje, a na programu su još dueli Brentforda i Vest Hema, odlični Palas gostuje Lesteru (moglo bi da bude i golova) dok u derbiju začelja, gotovo otpisani Norič dočekuje Barnli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke