Konačno, od sutra grupni treninzi u Seriji A!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 17.05.2020.
14:33
Izvor: Sportske.net, Tanjug

Pritisak je bio veliki.

twitter

Povezane vesti

Fudbalski klubovi u Italiji od sutra mogu da počnu sa grupnim treninzima, potvrdio je italijanski premijer Ðuzepe Konte.

Italija, koja je bila jedno od najvećih žarišta koronavirusa u svetu, ušla je u drugu fazu relaksiranja restrikivnih mera uvedenih zbog pandemije Covid 19.

Konte je potvrdio da se fudbalski klubovi mogu vratiti kolektivnim treninzima, kao i svi drugi timski sportovi, a najavio je da će od 25. maja biti dozvoljen rad teretanama, bazenima i sportskim centrima.

Premijer Italije nije mogao da precizira kada će se nastaviti fudbalsko prvenstvo.

"Vrše se jaki pritisci da se Serija A nastavi, ali potrebno je da se poštuju sve mere bezbednosti. Da bismo mogli dati tačan datum moramo imati više garancija, a u razgovor sa ministrom sporta Vinćencom Spadaforom, došli smo do zaključka da ih još uvek nemamo", rekao je Konte.

Serija A u sredu je objavila da želi da se takmičenje nastavi 13. juna, dok je Fudbalski savez Italije dan kasnije saopštio je da je delegirao ekipu inspektora koja će proveravati da li italijanski prvoligaši poštuju sanitarne protokole koji su uvedeni kao uslov za nastavak treninga.

BUndesliga

Italijanska Serija A prekinuta je 9. marta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.