Konačno pobeda za Ren pred duel sa PSŽ-om

Autor: Filip Rodic
nedelja 01.10.2023.
22:51
Izvor: Sportske.net

Domaćini prekinuli niz od pet remija.

Stade de Rennais
Stade de Rennais

Povezane vesti

Fudbaleri Rena savladali su Nanta 3:1 na svom terenu u meču sedmog kola Lige 1.

Domaćini dolaze do prednosti sa "bele tačke" u 6. minutu. Samjuel Mutusami je načinio prekršaj za najstrožu kaznu, a na 1:0 postavlja Benžamen Burižo.

Izjednačenje stiže preko Pedra Ćirivele u 45. minutu. Neopreznost odbrane Rena na kobnih 18 metara od svog gola, posle pasa po zemlji golmana Lafonta u kombinaciji sa pravovremenom reakcijom i "krađom" lopte,koju dočekuje Pedro Ćirivela šutem na liniji kanznenog prostora. Lafont je istrčao, ali je bio nemoćan.

U drugom poluvremenu je viđena i tenzija.Dezire Due u 76. minutu, pet minuta po ulasku na terenu postiže pogodak, priznat tek posle konsultacije VAR-a. Proveravalo se da li je lopta posle prodora i driblinga asistenta Frufera na levom krilu završila iza aut-linije. 

Tri minuta kasnije Nant ostaje sa igračem manje, pošto Mustafa Muhamed dobija zbog vrlo burne reakcije i unošenja sudiji u lice dva žuta kartona.

Za kraj, u sedmom minutu sudijske nadoknade novi penal za Ren i precizan šut Arnauda Kalimuenda.

Nemanja Matić je odigrao ceo meč za Ren i dobio je žuti karton zbog prigovora.

Ren je došao do druge pobede u sezoni, prekinuvši niz od pet remija, šestoplasirani su na tabeli sa 11 bodova. Ovaj poraz je Nant zaustavio u dobroj formi posle dva vezana remija, pa pobede. Sad su na 13. mestu sa osam bodova.

Sledeći rival Renu u Ligi 1 je PSŽ, Nant opet id ena gostovanje i to Strazburu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke