Konačno prava Sevilja, srušen Atletiko u "rovovskoj borbi", za beg sa dna

Autor: Mladen Heleta
nedelja 11.02.2024.
20:26
Izvor: Sportske.net

Mnogo važan trijumf za Andalužane.

EPA-EFE/JULIO MUNOZ
EPA-EFE/JULIO MUNOZ

Povezane vesti

Fudbaleri Sevilje savladali su Atletiko Madrid na svom terenu sa 1:0, u utakmici 24. kola španske La Lige.

Izgleda da je trener Sančez Kike Flores konačno pronašao "žicu" u timu Sevilje, koja je vezala drugi trijumf i krenula u beg sa dna tabele, gde joj nikako nije mesto. 

Sada je ova ekipa 15. na tabeli sa 23 boda, a Atletiko je ostao četvrti sa 48 bodova, pa će Atletik Bilbao sutra moći da ga stigne, ukoliko pobedi Almeriju u gostima.

Trenutak odluke desio se već u 15. minutu.

Akunja je izveo korner sa leve strane i gađao prvu stativu, tamo je Okampos nadskočio rivale i prosledio loptu na drugu stativu za Isaka Romera, koji je glavom iz neposredne blizine savladao Jana Oblaka, za 1:0.

U nastavku smo gledali "rovovsku borbu" na terenu, tako karakterističnu za ova dva tima.

Atletiko je očekivano imao više od igre, napadao je i pokušavao da dođe do gola. Pretili su Grizman i Morata u nekoliko navrata, ali nisu bili uspešni.

Sevilja je, sa druge strane, bila opasna iz kontri. Mogao je Isak Romero u dva navrata da ranije reši ovaj meč, imao je i En-Nesiri lepu priliku, ali se rezutat nije menjao.

Da stvar po tim Dijega Simeonea bude još gora, prvi strelac ekipe Alvaro Morata je zamenjen na poluvremenu zbog povrede kolena. Utisak je da je situacija ozbiljna, jer je bio u suzama na klupi.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke