Konačno - Premijer liga reagovala, menja se VAR proces

Autor: Nemanja Janošev
utorak 20.07.2021.
09:44
Izvor: Sportske.net

Ima i dobrih i loših vesti.

EPA-EFE/Cath Ivill
EPA-EFE/Cath Ivill

Povezane vesti

Čelnici Premijer lige rade na otklanjanju svih problema koji su pratili video-tehnologiju (VAR) u prošloj sezoni.

Brojne sudijske odluke pripomognute VAR tehnologijom našle su se na osudi javnosti u prethodnoj kampanji Premijer lige. Navijači i gledaoci kraj malih ekrana su bili revoltirani geometrijskim analizama u mikrometar, loših sudijskih odluka uprkos tome što im je tehnologija na dohvat ruke i sl. 

Pojedine stvari će se promeniti u novoj sezoni Premijer lige, koja je u poslednjim godinama iznedrila mnogštvo loših sudija, o čemu svedoči i sama Evropska kuća fudbala budući da svega nekolicinu zove na njihova takmičenja, za razliku od prethodnih godina.

Naime, Premijer liga ne može da prati Uefin model sa Evropskog prvenstva kada je duplo više arbitara bilo uključeno u jednu utakmicu pri analizi ofsajd situacija kako bi se donela prava odluka, a takođe, čitav proces bivao ubrzan. Premijer liga tako nešto ne može da ispuni budući da nema neophodne izvore i logistiku, kao ni dovoljno kvalifikovanih asistenata koji bi učestvovali na svakoj premijerligaškoj utakmici u jednom kolu.

Osim toga, Premijer liga će uvesti nivo tolerancije prilikom ofsajd odluka, što je viđeno na Evropskom prvenstvu gde rešenje za zvanje ofsajd pozicije mora biti adekvatno.

Takođe, bićemo lišeni izvlačenja linija kao na času matematike, pa se tako navijačima i gledaocima više neće prikazivati proces pronalaženja ofsajd ili onsajd pozicije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Thursday, 22.07.2021
16:26

У преводу, све остаје исто, извлачиће линије и даље, само то неће приказивати гледаоцима. Која спрдња.