Konačno taj Mančester junajted, Vila i Brajton su za Evropu, teška povreda Danija Velbeka!

Autor: Milovan Longinov
subota 19.10.2024.
18:02
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo popodne u Premijer ligi.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda konačno su odigrali su konačno jedan dobar meč i zasluženo su pobedili Brentford - 3:1. Velike pobede upisali su Aston Vila i Brajton na teškim gostovanjima Fulamu i Njukaslu, dok je Lester nakon preokreta savladao Sautempton - 2:3. 

Mančester junajted nije dobro otvorio meč, Brentford je igrao na polovini rivala i posle prvog poluvremena zasluženo su gosti vodili - 0:1.

Junajted je imao doduše stopostotnu šansu preko Eriksena koji je neshvatljivo sam sa pet metara šutirao preko prečke. 

Brentford je poveo u nadoknadi prvog poluvremena, Damsgard je izveo korner, a Pinok bio najviši u skoku za 0:1.

Ipak, Junajted je u drugo poluvreme krenuo ofanzivno i zasluženo je preokrenuo. Već u 47. minutu Rašford je centrirao sa desnog boka, a Garnačo sa druge stative uhvatio volej za 1:1.

Onda je u 62. minutu Bruno izveo potez meča, petom je samo skrenuo loptu i spojio Hjolunda sa golom, ovaj je samo bocnuo preko golmana Flekena za 2:1.

Junajted je nastavio da napada, mogao je da dođe i do ubedljivije pobede, Dalo je imao veliku šansu, ali nije uspeo da pogodi. 

Onda je šansu imao i Zirkze 10 minuta pre kraja, ali nije uspeo da primiri loptu uz odličnoj poziciji ispred gola. 

Na "Krejven kotidžu" je bilo izuzetno zanimljivo, Fulam je poveo, imao i penal, ali je na kraju izgubio od Aston Vile - 1:3. 

Već u petom minutu golman Leno je ispucao loptu, a Raul Himenez se odlično snašao i pogodio prvi ugao sa 18 metara za 1:0.

Međutim, Vila je uspela da preokrene. Prvo je u devetom minutu posle malo sreće Rodžers pogodio, lopta je na putu ka golu pogodila Basija i prevarila Lena. 

Nakon 15 minuta Meti Keš je nespretno igrao rukom, a sudija posle asistencije iz VAR sobe pokazao na belu tačku. Ipak, Andreas Pereira je očajno šutirao, Dibu Martinez je uhvatio živu loptu, pa je do poluvremena ostalo 1:1.

U 59. minutu Tilemans je izveo korner, a Oli Votkins maestralno glavom poslao loptu pod prečku za preokret. 

Sve je bilo gotovo kada je Andersen u 64. minutu zaradio direktan crveni karton. Vila je brojačnu prednost iskoristila pet minuta kasnije, Dinj je centrirao sa levom boga, a Diop nespretnom reakcijom postigao autogol za 1:3. 

U duelu za ostanak, Sautempton i Lester su odigrali meč dana. Soton je vodio 2:0, da bi na kraju izgubio 2:3!

Posle prvih 45 minuta delovalo je da će Sautempton konačno pobediti. U osmom minutu Arčer je pogodio za 0:1, a potom Aribo u 28. posle identične akcije po levoj strani pogodio za 0:2.

Lester se nije predavao i u nastavku je došao do izjednačenja. U 65. minutu Buonanote je bio na pravom mestu posle povratne Fatavua, a onda je Džejmi Vardi u 74. zategao iz penala za 2:2.

Prethodno je Frejzer sa leđa oborio igrača, opet je VAR reagovao i sudija pokazao na belu tačku. 

U nadoknadi vremena, u poslednjim trenucima utakmice, posle uigrane akcije iz kornera, Vinks je asistirao, a Aju pogodio prvi ugao za 2:3. 

Na "Sent Džejms parku", pobeda Brajtona nad Njukaslom rezultatom 1:0 ostaće u senci povrede Danija Velbeka.

On je posle jednog naizgled bezazlenog starta Šera sa leđa pao na zemlju, ali je izgleda pogodio neki živac, jer je Velbek pao pao pokošen, lekarski tim je morao da interveniše, prekid je trajao 10 minuta, a Englez je izveden sa nosilim sa kiseonikom.

Prethodno je upravo Velbek postigao lep gol, u 35. minutu posle pasa Rutera izašao je na gol i pogodio u dalji ugao za 0:1. 

Njukasl je do kraja pokušavao da dođe makar do boda, ali nije uspeo. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke