Konate i Salah odveli Liverpul na vrh Premijer lige!

Autor: Milovan Longinov
subota 28.09.2024.
20:26
Izvor: Sportske.net

Redsi nisu blistali, ali su upisali važne bodove.

AP Photo/Rui Vieira)
AP Photo/Rui Vieira)

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula pobedili su u gostima ekipu Vulverhemptona rezultatom 2:1 u šestom kolu Premijer lige. 

Iako se Liverpul večaras prilično mučio, upisao je važne bodove golovima Konatea i Salaha iz penala, dok je za Vulvse pogodio Ait-Nuri.

U prvom poluvremenu, do samog finiša, Liverpul kao da nije izašao na teren. Vulvsi su imali čak i posed lopte, gosti su vršili loš presing, kasnili su i jedva su dolazili do bilo kakve igre.

Ipak, u poslednjih pet minuta prvog dela, Liverpul se probudio. Prvo je u 40. minutu Soboslaj promašio nepromašivo, Robertson je centrirao oštro kroz peterac, tamo je bio Mađar koji je šutirao iz prve, ali se istakao golman Džonston.

U nadoknadi prvog dela, Liverpul je poveo, Žota je pobegao i centrirao sa levog boka, a Konate bio najviši u skoku za 0:1.

Liverpul je imao šansu da "ubije" meč, u 50. minutu veliku šansu propustio je Mo Salah, a kazna je stigla posle pet minuta. 

Niz loših odluka u odbrani, preko Robertsona, potom Konatea i Van Dajka kaznio je Ait-Nuri koji je naleteo u gužvu i pogodio iz peterca za 1:1.

Ali, domaći su brzo poklonili Liverpulu novo vođstvo. Na isteku časa igre, Semedo je nepotrebno vukao Žotu sa leđa, a sudija Oliver opravdano pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Mo Salah i rutinski pogodio za 1:2.

Liverpul je posle drugog gola igrao znatno sigurnije, mogao je da dođe i do trećeg gola, ali promene rezultata nije bilo. 

Ono što je najvažnije jeste da će Liverpul biti lider na tabeli posle ovog kola sa 15 bodova, Siti i Arsenal imaju po 14, a Čelsi 13, a zanimljivo da Aston Vila može da se pridruži na čelu ako pobedi Ipsvič u nedelju.  

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke