Konkurencija i godine - Di Marija pronašao rešenje!

Autor: Aleksandar Golubović
petak 26.11.2021.
18:42
Izvor: Sportske.net

Mora da se prilagodi.

Beta/AP Photo/Daniel Cole
Beta/AP Photo/Daniel Cole

Povezane vesti

Fudbaler Pariz Sen Žermena Anhel Di Marija svestan je da je velika gužva u navalnom redu francuskog šampiona i da je spreman da se preseli u vezni red.

Iskusni argentinski krilni fudbaler bio je gost RMC-a i progovorio da mu ni godine, ali ni sve veća konkurencija u napadu ne daju mnogo prostora da ispolji manevarske sposobnosti kao ranije.

U formaciji sa trojicom u napadu neprikosnoveni su Kilijan Mbape, Nejmar i Leo Mesi, pa bi Di Marija svoju meku mogao da nađe u centralnom delu terena.

"Mislim da sam već pokazao da mogu da igram na toj poziciji. Tu sam 2014. godine odigrao najbolju sezonu u karijeri u Real Madridu. Trener zna da se i tu dobrom snalazim, ali odluka je na njemu. Na meni je da pružim maksimum gde god igrao", rekao je Argentinac priznajući da voli da ima loptu što više u nogama. 

Podsetio se čuvene sezone 2013/2014 kada je sa Realom osvojio Ligu šampiona u svojoj poslednjom sezoni u kraljevskom klubu, ali ni u ovom delu terena u PSŽ-u ne vlada slaba konkurencija.

"Verati, Paredes i Gej su kvalitetni igrači, ali odluka je na treneru. Želim da igram i budem deo startnih 11. Ponekad igram, ponekad ne, ali ključno je da uvek budem na vrhu i ispunim šefove zahteve. Na njemu je da sve organizuje, a na meni da dam 100% mogućnosti", uverava Di Marija.

Kao retko kad u poslednjih šest godina, od kada je u klubu, Di Marija mora da se navikava na slabiju minutažu.

"Kada imamo trojicu napred, jasno je da su oni prvi izbor i normalno je da to budu pošto su najbolji. Osvojili su šta su osvojili, znako ko su. Svako od njih ima različit status. Mesi je najbolji na svetu i uvek mora da je na terenu", zaključio je Argentinac čiji klub u nedelju ide na gostovanje Sent Etjenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke