Konte dobio konkurenciju, De Laurentis vraća "prvu ljubav"?

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 15.04.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net

Četiri imena za jedno mesto.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Remi Napolija sa Frozinoneom još jedan je bolan rezultat u ponoru od sezone prošlogodišnjeg prvaka Italije. Aurelio de Laurentis se već okrenuo "kastingu" za novog trenera i pridodata je i četvrta opcija. 

Radi se i Đanpjeru Gasperiniju, koji je u konkurenciji sa Antoniom Konteom, Stean Piolijem i Vinčencom Italijanom, piše "Korijere delo sport".

Navodi se da je Gasperini "stara ljubav, zavedena i ostavljena" pre više od deset godina. Bio je viđen na klupi Napolija pre Macarija, ali se odjednom sve izjalovilo. Posle nekog vremena, međutim, krug se zatvorio. Macari je smenjen, a Gasperini se vratio u trku za budućeg šefa struke Napolija.

Gasperini je u karijeri dva puta bio na klupi Krotonea, Đenove i Palerma, nakratko je vodio Inter 2011. godine, dok je na klupi Atalante od 2016. godine.

Antonio Konte je prva želja, već tražena u oktobru. Njega i Gasperinija odlikuje taktika sa trojicom u odbrani. Vincčenco Italijano i Stefano Pioli su ljubitelji kvarteta pozadi, što ih čini drugačijima od ovih favorita.

Ukratko, postoje dve filozofije koje De Laurentis ocenjuje: ništa nije isključeno ili odbačeno, ali je važno da li će se igrati sa tri ili četiri igrača u odbrani.

U projektu ponovne izgradnje i pokretanja Napolija sve je otvoreno i odobreno: predsednik De Laurentis je u stalnom kontaktu sa novim sportskim direktorom od naredne sezone Đovanijem Manom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke