Konte postavio uslove, lista pojačanja, među njima i Srbin!

Autor: Boris Jovanović
petak 04.06.2021.
08:16
Izvor: Sportske.net

Hoće li Antonio Konte biti najplaćeniji trener na svetu?

EPA-EFE/PAOLO MAGNI
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Povezane vesti

Antonio Konte pregovara sa Totenhemom, i dalje nema dogovora, a Livi želi da dovede i smenjenog direktora Juventusa Paratićija. 

Italijanski paket je spreman, u Severnom Londonu bi mogli da se pojačaju, a jasno je da će mnogo toga zavisiti od prodaje Harija Kejna.

U klubu se nadaju da će novi trofejni trener uticati na planove kapitena engleske i naterati ga da promeni mišljenje i ostane jednu sezonu, ali za sada nema naznaka da će se to dogoditi.

Konte je navodno napravio spisak mogućih pojačanja, na njemu su tri igrača Intera, Škrinjar, Perišić i Eriksen koji bi se vratio u tom slučaju u klub. Naravno neće sva trojica doći, Inter nekoga mora da proda, zanimljivo da ni Šrinjar, ni Eriksen, pa ni Perišić nisu baš bili standardni u nekim periodima Konteove dve godine na "Meaci". Uz to, Italijan traži dva svoja bivša igrača iz Čelsija, Matića i Žirua. Francuzu je istekao ugovor sa "Plavcima" ali je on na pragu dogovora sa Milanom.

Koje su još Konteove opcije?

Priča se da mu je obećano da će ili Kejn ostati, ili za taj novac biti kupljen Romelu Lukaku koji je izjavio da ostaje u Interu.

Mnogo je informacija, navodno, Konte će se pojaviti u Londonu tek kada bude dobio čvrste garancije. On veruje da može dosta da izvuče iz sadašnjeg tima, ali hoće igrače kojima veruje i koje bi mogao da prilagodi svojoj formaciji.

Totehnem nema mnogo izbora, mnogo ih je trenera odbilo, a šanse da se Poketino vrati su minimalne. Priča se da bi Konteova plata bila ogromna, oko 20 miliona evra po sezoni, mada ta vest "Frans Futbola" nije potvrđena. Ono što je sigurno je da će Konte tražiti da ima najmanje koliko je imao i Murinjo, oko 15 miliona evra...

U Italiji izražavaju sumnje da će njegov temperament biti dobro primljen u Severnom Londonu, tvrde da će imati problem sa Livijem, ali sa druge strane osvojio je titulu sa Čelsijem, a tamo je mnogo teže raditi nego među "Pevcima". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke