Konte upao u Tuhelovu zamku, Čelsi nikad lakše sa Totenhemom!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 23.01.2022.
19:27
Izvor: Sportske.net

Tuhel nadigrao Kontea.

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija pobedili su ekipu Totenhema rezultatom 2:0 (0:0) u derbiju 23. kola Premijer lige. 

Čelsi je potpuno zasluženo pobedio velikog rivala golovima Hakima Ziješa i Tijaga Silve.

Tomas Tuhel je danas prilično iznenadio postavom, pre svega formacijom, pošto je izašao sa četvoricom defanzivaca u formaciji 4-1-4-1. 

Čelsi je dominirao tokom čitave utakmice, od samog početka, a već u četvrtom minutu Hadson-Odoi je imao prvu veliku šansu.

Ipak, domaći tim do odlaska na odmor nije ozbiljnije pripretio Ljorisu, dok se na drugoj strani jedino uzbuđenje desilo u 40. minutu. Hari Kejn je postigao pogodak, ali je sudija poništio zbog prekršaja, pošto je prilikom prijema odgurnuo sa leđa Tijaga Silvu. 

Čelsi je ušao silovito u drugo poluvreme, a u 48. minutu Hakim Ziješ je postigao spektakularan pogodak. Prihvatio je loptu od Hadson-Odoija, namestio se i sa preko 20 metara pogodio same rašlje za 1:0.

U 55. minutu već je bilo 2:0 za Čelsi, Maunt je izveo prekid, a Tijago Silva bio najviši u skoku i glavom matirao Ljorisa.

Antonio Konte je odmah krenuo u ofanzivu, uveo je Lukasa Muru i Skipa, ali je Tuhel u finišu sve zatvorio uvođenjem Kantea umesto Žoržinja.

Čelsi je u finišu potpuno umrtvio utakmicu, Konteu je nedostajao Son, Kejn nije imao pomoć u napadu i jedva da je dobio nekoliko lopti. 

Kejn je tek u 86. minutu nakon kornera glavom uputio najopasniji udarac, zaustavio ga je Kepa i to je bila i jedina prava prilika za Totenhem.

Čelsi upisao tako velika tri boda protiv direktnog rivala za Ligu šampiona. Čelsi ima 47 bodova, jedan manje od Liverpula, ali Redsi imaju čak dva meča manje. Totenhem 36 bodova, 11 manje od Čelsija, ali i čak četiri utakmice manje od "plavaca" tako da matematički mogu da preskoče Tuhelov tim. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke