Konteov Totenhem kakav smo čekali, Everton će grabiti za opstanak!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 07.03.2022.
22:52
Izvor: Sportske.net

Najbolja partija Konteovog Totenhema.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema pobedili su ekipu Evertona rezultatom 5:0 (3:0) u poslednjem meču 28. kola Premijer lige.

Totenhem je ovim trijumfom ponovo u igri za Ligu šampiona, ima 45 bodova, koliko i Vest Hem, Junajted ima 47, Arsenal 48, ali nemaju svi isti broj mečeva. Arsenal je u najboljoj poziciji, a Totenhem je sada ugrozio i šanse Junajteda, koji ima najviše mečeva od pomenutih timova. 

S druge strane, Evertonu sada rastu šanse za ispadanje u Čempionšip. Everton je prvi iznad crte, ima samo bod više od Barnlija, doduše ima i meč manje, i čak dva manje od Lidsa koji je mesto iznad. 

Antonio Konte je večeras u svim segmentima igre nadigrao Frenka Lamparda, a sve je počelo već u 14. minutu kada je Sesenjon prošao po levom boku, centrirao u peterac, a Majkl Kin zakucao pod prečku Pikforda za 1:0.

Već u 17. minutu Totenhem je imao 2:0, posle nove lepe akcije, Kuluševski je proigrao Sona, koji je duplirao prednost domaće ekipe.

Lampardov tim potpuno je dotukao Hari Kejn u 37. minutu. Doerti je poslao odličan dubinski pas, Kejn je izbio sam na golmana i pogodio prvi ugao - 3:0.

Mogao je Totenhem da ima i ubedljiviju prednost u prvom poluvremenu, ali je Pikford odlično zaustavio pokušaj Sona, dok je Kejn imao jedan solidan pokušaj pre nego što je  postigao pogodak.

Rapsodija Totenhema nastavljena je i u drugom poluvremenu. Bukvalno posle samo nekoliko sekundi pošto je počelo poluvreme, Regilon je u svom prvom kontaktu sa loptom, pošto je zamenio Sesenjona, iskoristio novu asistenciju Doertija za 4:0.

U 56. minutu već je bilo 5:0, Doerti je upisao het-trik asistencija, prelepo je proigrao Kejna koji je uhvatio volej i levom nogom pogodio malu mrežu.

Totenhem je mogao da spusti loptu na zemlju i da ne juriša ka golu, jer je ovde bilo odavno sve rešeno. 

Do kraja nije bilo većih šansi i uzbuđenja, Totenhem je ponovo u igri za LŠ, a Everton za Čempionšip. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke