Konteovih pet prazničnih želja - koliko su realne?

Autor: Aleksandar Golubović
subota 25.12.2021.
10:16
Izvor: Sportske.net

Januar će odgonetnuti mnoge tajne.

EPA-EFE/ANDREW YATES
EPA-EFE/ANDREW YATES

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema neće po lepom pamtiti završetak ove godine budući da su za "zelenih stolom" eliminisani iz Lige konferencija, a iza sebe imaju nekoliko odloženih utakmica zbog problema sa virusom korona.

Ni menadžer Antonio Konte nije oduševljen odnosom u Premijer ligi prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlje, ali je današnji Božić prilika da mu se ostvare neke od želja za narednu godinu.

Budžet

Na prvom mestu je budžet pred predstojeći zimski prelazni rok, na kojem je Konte insistirao kada je dolazio u Totenhem. Neminovno je da će doći do nekih promena u sastavu "Pevaca" tokom januara. Spominjali su se Adama Traore iz Vulverhemptona i Mekeni iz Juventusa, dok su najbliži odlasku Bergvajn, Vinks, Rodon i Klark.

Ljoris

Na drugom mestu je svakako razjašnjenje situacije i u vezi sa kapitenom i višegodišnjim golmanom Igom Ljorisom, kojem na kraju sezone ističe ugovor i pitanje ostanka Francuza u Londonu je jedno od najurgentnijih.

Reprezentativac Francuske sutra puni 35 godina, ali uprkos tome Totenhem teško može da nađe dostojnu alternativu i golmana liderskih sposobnosti kakav je Ljoris.

Kejn

Rezultati Totenhema će do kraja sezone zavisiti i od raspoloženja prvog napadača Harija Kejna, koji u dosadašnjem delu šampionata ne briljira.

Romero

Konte želi i da Kristijan Romero vrati u formu koja ga je krasila pre povrede prošlog meseca i nema sumnje da bi oporavak argentinskog defanzivca bio veliko pojačanje za Totenhem u nadolazećoj godini.

Pobede u derbijima Londona

Italijan želi da u narednoj godini popravi bilans u gradskim derbijima budući da u prethodna dva meseca nije imao mnogo razloga za radost. Sutra igraju protiv Kristal Palasa, što je prilika da se nagoveste bolji dani u sudarima protiv londonskih timova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke