Kontroverzna eliminacija Rivera i istorija Kopa Libertadores!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 07.07.2022.
09:15
Izvor: Sportske.net

Bilo je svega.

EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni
EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Povezane vesti

Fudbaleri River Plejta eliminisani su prošle noći iz Kopa Libertadores pošto ih je u osmini finala takmičenja ukupnim rezultatom 1:0 pobedio Velez Sarsfild.

Mnogo energije i znoja uključeno je u dvomeču ovih rivala iz Argentine, ali pobednik je mogao biti samo jedan. Odlična taktika Urugvajca na klupi Veleza Aleksandrea Medine koji je prostpuio defanzivnom pristupu u revanšu želevši da sačuva minimalnu prednost iz prvog duela, urodila je plodom. 

Poklekli jesu i to u 79. minutu kada je pogodio Matijas Suarez udarcem glavom iz neposredne blizine. Podiglo se na noge 60.000 duša, iako većina njih stojeći prati duel, ali ubrzo su poliveni kofom hladne vode. Ruka - rekao je VAR! Ako neko mrzi ovaj vid tehnologije više od bilo čeka, onda su to temperamentni Latinoamerikanci... Ispostavilo se da je Suarez posle udarca glavom, u duelu sa protivničkim fudbalerom zakačio loptu gornjim delom ruke, što je okarekterisano kao nedozvoljena igra i pogodak Rivera je brzo izbrisan. Snage za više nije bilo i Velez je izbacio četvorostrukog osvajača.

Palmeiras je "petardom" ispratio Sero Porteno i ukupnim skorom od 8:0 otišao u četvrtfinale, a Flamengo je takođe bio silan sa 7:1 u revanšu, odnosno 8:1 ukupno u susretu sa kolumbijskom Tolimom. Taljeres iz Kordobe je eliminisao Kolon sa ukupnih 3:1.

Tako, po prvi put u istoriji Kopa Libertadores, četvrtfinalisti čine klubovi iz dveju zemalja - Brazila i Argentine. Ostalo je još samo da dobijemo poslednjeg putnika u narednu fazu i to će se dogoditi kada svoj meč odigraju Estudijantes i Fortaleza. Sve je otvoreno budući da je u prvom susretu bilo 1:1. Kvota na Estudijantes u AdmiralBet je 1.95.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke