Kopa Amerika - "Jenkiji" ispali!

Autor: Boris Jovanović
utorak 02.07.2024.
07:03
Izvor: Sportske.net

Urugvaj ne prašta, u četvrtfinale idu i "Kanaldžije"!

EPA-EFE/WILLIAM PURNELL
EPA-EFE/WILLIAM PURNELL

Povezane vesti

Domaćin nije uspeo. Amerikanci su noćas u Kanzas Sitiju poraženi od Urugvaja minimalnim rezultatom i sa dva poraza u tri meča se opraštaju od Kopa Amerika. Ovaj rezultat svakako nije ohrabrenje za Grega Berhaltera, povratnika na mesto selektora, niti njegov tim izgleda kao ozbiljna ekipa pred Mundijal koji će biti održan većim delom u Americi za dva leta.

Urugvajci su slavili golom Matijasa Olivere, selekcija Marsela Bijelse kao maksimalna ide u četvrtfinale. Protivnika će dobiti naredne noći, verovatno ih čeka poslastica protiv Brazila ili eventualno Kolumbije. Jedini gol postigli su nakon kontroverzne odluke sudija, čini se da je strelac, fudbaler Napolija bio u nedozvoljenoj poziciji nakon udarca Arauha, ali je gol priznat. 

Pravo razočaranje usledilo je kada su stigle vesti iz Orlanda. Panama je savladala slabu Boliviju. "Los Kanaljerosi" su poveli golom Fajarda, posle 70 minuta je izjednačio Bruno Miranda. Ipak, Južnoamerikanci koji su već bili eliminisani nisu izdržali, Gerero i Janis u nadoknadi su doneli pobedu od 3:1, pa njihov tim ide u top 8 kao drugoplasirani. Ako Kolumbija noćas ne izgubi od Brazila, igraće protiv Paname, u suprotnom, kako rekosmo, Brazil kao prvi ide na Panamu, Urugvajci na Kolumbiju.

Ostali parovi četvrtfinala su poznati, Argentina protiv Ekvadora, Venecuela protiv Kanade...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke