Kopa Amerika - Mesi promašio penal, ali se ovog puta neće povući iz reprezentacije!

Autor: Boris Jovanović
petak 05.07.2024.
07:44
Izvor: Sportske.net

Dibu Martinez spasao prvaka!

EPA-EFE/LESLIE PLAZA JOHNSON
EPA-EFE/LESLIE PLAZA JOHNSON

Povezane vesti

Argentina se nekako dokopala polufinala Kopa Amerika, iako je Leo Mesi prebacio gol prilikom izvođenja penala. Inače, aktuelni svetski i kontinentalni prvak je poveo golom Lisandra Martineza u prvom poluvremenu, ali je Ekvador u nadoknadi šokirao favorita. Gol Kevina Rodrigeza je utišao većinu od 70 000 ljudi na stadionu u Hjustonu.

Kako rekosmo, Mesi je otvorio penal seriju promašajem, njegova "panenjka" je okrznula prečku i završila iznad gola. Ali, onda je na scenu stupio "Dibu". Golman Aston Vile je odbranio tri penala, pa je veteran Otamendi odveo "Gaučose" u polufinale.

Inače, Mesi ne igra dobro na prvenstvu, ali bilo je vidljivo njegovo olakšanje kao i sreća tima koji ga je okružio nakon pobede, pa Argentina ostaje ne samo na turniru već i dalje prvi favorit za pobedu.

U polufinalu će igrati protiv boljeg iz duela Venecuele i Ekvadora.

U drugoj polovini žreba čeka nas derbi između Brazila i Urugvaja, Kolumbija je favorit protiv Paname. To je ipak teža polovina kostura.

Na kraju recimo i to da kada je Mesi promašio penal, sećanja navijača su se neminovno vratila na finale iz 2016. na "Sentenariju", južnoameričkom prvenstvu koje je takođe igrano u SAD, u slavu stogodišnjice turnira. I tada je Mesi, u Nju Džerziju promašio prvi penal u seriji, Argentina je izgubila finale od Čilea.

On se povukao tada iz reprezentacije, ali su ga nekoliko meseci kasnije ubedili da se vrati, ostalo je istorija!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke