Kopa Amerika u senci nevolje, meč kasnio, "Bik" opet rasplakao "Kafeterose"!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 15.07.2024.
07:00
Izvor: Sportske.net

Argentina odbranila titulu, ostaje pitanje organizacije Mundijala...

EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Povezane vesti

Neredi, loša organizacija, odlaganje meča i pobeda Argentine, tako bi se moglo opisati finale Kopa Amerika. Haotična situacija, na velikoj vrućini navijači su čekali satima da uđu na stadion, stroga bezbedosnosna provera je izazvala nervozu i incidente, na kraju su navijači Kolumbije provalili neke od kapija. Na kraju, kako bi izbegli potencijalnu katastrofu i stampedo, organizatori su otvorili sve kapije, pa se procenjuje da je oko 7000 više ljudi bilo na stadionu nego što je kapacitet popularnog "Hard Roka" na Floridi.

Ovo stavlja stvari u drugačiju perspektivu kada je Mundijal u pitanju, na ovom mestu bi trebalo da sed odigra sedam mečeva šampionata sveta 2026. godine.

Argentina se na kraju radovala, iako su posle sat vremena morali bez povređenog i uplakanog Mesija koga su "Kafeterosi" bukvalno pretukli u finalu.

Iako je šampion bio nešto bliži pobedi u regularnom delu, meč je otišao u produžetak. Prema pravilima samo finalna utakmica se igra na produžetak, da su se timovi sastali u nekoj od ranijih faza, odmah bi se šutirali penali. Ovako, penale je sprečio Lautaro Martinez, zla kob za Kolumbiju. Interov "Bik" je postigao jedini gol i pre dve i po godine kada je Argentina slavila u kvalifikacijam za Mundijal. I to je bio poslednji poraz Kolumbije, usledila je serija od 25 mečeva, 19 pobeda i šest remija. I ovo se računa kao remi, ostaju neporaženi nakon 90 minuta, ali slaba je uteha, na kraju je Lautaro doneo 16. krunu za "albi-seleste" u istoriji.

Odbranili su titulu iz Brazila i dalje drže svetsku titulu i svakako će biti jedan od favorita i na američkom Mundijalu!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke