Kopa Libertadores - Drama u revanš mečevima!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 09.08.2022.
23:30
Izvor: Sportske.net, Boris Jovanović

Jedino je Flamengo blizu…

EPA-EFE/Hedeson Alves
EPA-EFE/Hedeson Alves

Povezane vesti

Nema predaha u Južnoj Americi, već sredinom nedelje igraju se revanš mečevi četvrtfinala Kopa Libertadores. Kako smo i pretpostavili većina stvari biće rešena u drugoj utakmici, ali se jedan učesnik top četiri faze već nazire, pa ćemo krenuti od Flamenga.

Flamengo - Korintijans (2:0)

"Rubro-negra" su slavili na "Neo Kimika" areni u možda i derbiju četvrtfinala. Oba tima su krcata zvučnim imenima, priča dana je svakako povratak Artura Vidala u Kopa Libertadores. Posrećilo mu se, njegov novi tim je slavio protiv crno-belih sa 2:0, utišao bučnu domaću publiku i sada ima veliku prednost pred revanš na "Marakani". Iako je "Timao" bio optimističan pred ovaj duel, na kraju krajeva eliminisali su i Boku u prethodnoj fazi, pokazalo se ono što smo pisali u najavi za utakmicu, u ovom trenutku tim iz Rija je u boljoj formi, našli su sebe nakon lošeg starta sezone. "Kralj Artur" kako zovu Vidala je inače ušao u igru u nastavku, do tada su već navijači ohladili, prvo su zanemeli kada je odličnim udarcem Urugvajac Araskaeta načeo Korintijans, a onda je u prvim minutima nastavka Gabigol dotukao rivala. Teško je zaista verovati da Korintijans može da se vrati, ne samo forma Flamenga, već i puna "Marakana" su zalog za crveno-crne, ne očekujemo da će izgubiti dva gola prednost pred svojom "Torcom", a možda je najbolje probati sa golovima, gosti iz Sao Paula nemaju šta da čekaju.

Palmeiras - Atletiko Mineiro (2:2)

Još jedan brazilski derbi, na "Alijanc Parku" brazilskog prvaka čeka pakao. Aktuelno dvostruki osvajač Kopa Libertadores, Palmeiras je ostao neporažen u Minas Žeraisu, niko nije očekivao vatromet golova, na kraju 2:2, ali nema od ove faze pravila o golu u gostima pa će 90 minuta u kojima je "Verdao" domaćin praktično biti potpuno otvoreni. Gosti su ozbiljno psihološli uzdrmani, sve je teklo po planu, prvo je penal Hulka i nadoknadi prvog dela načeo "Zelene", da bi Muriljo odmah čim je počeo drugi deo matirao svog golmana Vevertona. Ali, poetike nikad ne nedostaje u latino-fudbalu, desetak minuta kasnije štoper koji se vratio u domovinu ovog leta iz Rusije se iskupio golom na drugoj strani, a onda u 92. minutu šok na "Mineirau", mladi Danilo je heroj prvaka Južne Amerike, matirao je Eversona za konačnih 2:2. Mi jesmo tipovali remi, vodeći se tradicijom, poslednjih pet mečeva dva tima su završeni bez pobednika, ali iskreno, Palmeiras se izvukao. No, u Sao Paulu nisu dobili "Petlove" gotovo tri godine, ko zna, možda ovo bude rešeno penalima, novi remi bi vam se mogao isplatiti.

Taljereš Kordoba - Velez Sarsfild (2:3)

Argentinski derbi je, nije ništa čudno, doneo nerede na stadionu u Linijeru, ali i vatromet golova, takođe poprilično neočekivan za nokaut fazu ovog takmičenja. Velez koji je nokautirao Boku u osmini finala ide u Kordobu sa velikih 3:2. Zbog čega "velikih"? Pa oni su majstori kada treba čuvati rezultat, želeli su bilo kakvu pobedu u prvom meču i to su ostvarili. I oni su poput Atletiko Mineira izgubili dva gola prednost koja im je doneo Lukas Janson, gosti su se vratili za pet minuta i poravnali, ali je "Fortin" eksplodirao, tvrđava je slavila kada je Hulijan Fernandez prelonio. Domaći tvrde da su oštećeni za penal, sudija Roldan iz Kolumbije je gledao VAR, nakon što je Suarez čini se srušio Boua, ali na kraju nije pokazao na belu tačku. U svakom slučaju Taljereš će se uzdati u "Mario Kempes" stadion, ali nije baš da su u poslednje vreme imali puno uspeha protiv gostiju iz Buenos Ajresa. Rekli smo i pred prvi meč, po nama Velez je bolji tim i otići će dalje gde ih, po svemu sudeći čeka Flamengo.

Estudijantes - Atletiko PR (0:0)

Argentinci su odoleli u Parani, odnosno Kuritibi. Atletiko je imao mnogo primedbi na suđenje Hesusa Valenzuele, on je pokazao na belu tačku kada je Godoja lopta pogodila u ruku, ali je posle gledanja VAR promenio odluku što je izazvalo proteste domaćih. Oni su imali par šansi u prvom poluvremenu, ali je iskusni Anduhar branio odlično. Estudijantes je preko Pjatija i Kanobija bio opasan iz kontre, ali je ekipa Velikog Fila Skolarija dala gol, kada je Heleno glavom zatresao mrežu "Studenata". Kratko je trajala radost, nova VAR konsultacija, ofanzivni desni bek Kelven je prilikom centaršuta bio u nedozvoljenoj poziciji. Brazilci su pritiskali, ali je završeno bez golova. Naravno, u "La Plati" će biti obrnuto, "Uragan" će se braniti, očekujte Skolarijeve trikove, valjanje, krađu vremena, verovatno nas čeka baš gruba utakmica, i opet teško je videti golove...

Sve kvote možete pronaći na AdmiralBet.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke