Kopa Sudamerikana - Može li Suarez da “izvadi” Nasional?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 09.08.2022.
22:30
Izvor: Sportske.net

Mogli bismo da vidimo tri brazilska kluba u polufinalu…

EPA-EFE/Raul Martinez
EPA-EFE/Raul Martinez

Povezane vesti

Prvi mečevi četvrtfinala Kopa Sudamerikana prošli su bez nekih većih iznenađenja, doduše, nije očekivana pobeda Atletiko Gojanensea protiv Nasionala na "Velikom parku" u Montevideu.

Od tog meča ćemo i krenuti.

Atletiko GO - Nasional (1:0)

Brazilci su dobili, odlučio je gol Luiza Fernanda sredinom prvog dela, Luis Suarez je pozdravljen kao heroj kada je zamenio Fagundeza, ali legendarni napadač nije baš spreman. Sve u svemu, Nasional je posle primljenog gola napadao uraganski, ali je heroj meča bio rezervni golman Renan koji je ušao posle dvadesetak minuta umesto povređenog Ronalda i sačuvao na kraju pobedu ekipi iz Gojanije koja je posle decenije opet u Kopa Sudamerikana. Tada su prošli grupu i na gol u gostima ispali od čileanske Univerzidad Katolike, sada imaju sjajnu šansu da se nađu u polufinalu.

Independiente del Valle - Deportivo Tachira (1:0)

Pred prvu utakmicu smo rekli da bez obzira što tim iz Venecuele vrši veliki pritisak kod kuće, Ekvadorci su mnogo ozbiljniji tim. Dobili su u gostima sa 1:0, Angulo je dao gol na startu, primirio vatrenu publiku u San Kristobalu i sačuvao prednost. Bilo je nekoliko šansi na obe strane, VAR je odlučio kod poništenog gola domaćina, Independiente je više od pola sata igrao bez isključenog Amavija, ali su odneli pobedu i pokazali ono što se znalo i pre utakmice, imaju mnogo više iskustva od protivnika, nisu im smetala ni 14 minuta nadoknade! Podsetimo, ovaj klub iz jednog od predgrađa Kita je dve poslednje godine igrao u Kopa Libertadores, 2019. osvojili su Sudamerikanu, pre šest sezona bili vicešampionu Južne Amerike. Nikoga ne bi iznenadilo da odu do kraja. Teško je igrati na njihovom malenom stadionu gde je atmosfera neprijateljska, čini se da gosti iz Venecuele nemaju šanse. Independiente je inače fabrika strašnih igrača, oni su pre dve godine osvojili Kopa Libertadores za juniore...

Seara - Sao Paulo (0:1)

"Trikolor" je bio favorit pred prvi meč, ne toliko zbog kvaliteta već veličine kluba, iskustva, dobili su, presudio je Nikao u drugom poluvremenu, ali u ovom brazilskom obračunu nije gotovo. Sledi revanš u Fortalezi. Seara je solidna ekipa, mada nema dovoljno igrača za borbu na dva fronta, uz to imaju užasnu tradiciju protiv Sao Paula. U prvoj utakmici sve je moglo da bude rešeno, jer je domaćin na "Morumbiju" posle vođsta imao penal, ali je nekadašnji napadač Boke, Kaljeri promašio penal, tačnije Rikardo je odbranio. To je ostavilo "Vozao" u igri, tim Rožerija Senija ipak donosi taj jedan gol na primorje, može da bude kapitalna prednost, verujemo da će osvajač Sudamerikane od pre deset godina i trostruki prvak sveta otići u polufinale.

Internasional - Melgar (0:0)

Prvi meč je završen bez golova, "Crveni" su jasno favoriti u Porto Alegreu, Peruanski Melgar je imao svoje šanse u prvoj utakmici no nisu naplatili dominaciju. Imali su i igrača više u poslednjih pola sata, Arijas je isključen, ali prilično defanzivni "Đavoli" su se odbranili. Veliko razočaranje u Arekipi, čini se na osnovu viđenog da je "El Domino" kako zovu ovaj klub iz Perua zaslužio minimalnu pobedu. Ali, sada će teško do polufinala. Na "Beira-Riju" ili ti stadionu pokraj reke Gujabe, ekipa Mana Menezesa ipak ima prednost. Oni su osvojili ovo takmičenje pre 15 godina i bez obzira što nisu ni senka tog velikog tima koji je vladao Južnom Amerikom, pred svojim "Koloradosima" bi trebalo da dobiju meč. Melgar je prošao jaku grupu sa Rasingom i Kujabom, ali uglavnom zahvaljujući sjajnim partijama kod kuće...

Sve kvote možete pogledati na AdmiralBet.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke