Košmarni dani za predsednika UEFA: ''Stres je bio ogroman, 48 sati nisam spavao, jeo, pio...''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.01.2023.
21:46
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Na kraju je iz te bitke izašao kao pobednik.

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Prvi gost nove emisije (Ne)uspeh prvaka sa Mariom Stanićem na TV Arena sport bio je prerdsednik UEFA Aleksander Čeferin.

On je tokom tog intervjua govorio o brojnim aktuelnim temama, a jedna od za njega najtežih bila je priča o formiranju Evropske Superlige koja na kraju ipak nije zaživela, iako su moćni evropski klubovi bili uporni da je formiraju suprotno stavu UEFA i šire fudbalske javnosti.

''Stres je bio ogroman 48 sati nisam spavao, jeo, pio. Drugi dan sam dobio poziv engleskih klubova koji su mi rekli da će sutra izaći iz toga. Mislim da su i novinari videli da sam iskren, i to je pobedilo. Druga stvar je da ako je nešto bolesno to su oni koji zarađuju 100, a troše 200 i onda se čude zašto su blizu bankrotu. Problem je da moraš biti odgovorniji. Jer ako imaš firmu i praviš gubitak svake godine, imaš problem. A neki klubovi prave svake godine svesno, a onda imamo da im je krivo što Crvena zvezda, Dinamo, Hajduk, Partizan, mogu da igraju Ligu šampiona kao i oni. Nije to krivica njihovog propadanja, oni su krivi'', objašnjava Čeferin.

Ponosan je što je posle svega došlo do zaustavljanja tog procesa.

''To su ljudi uočili, da sam dobio pretnje, za kazneni postupak, meni je čovek rekao da ima uticaj, ali ja sam vraćao na naš način. Pritisak je bio, njima je teško razumeti kako neko nema neki poseban interes, kako nastupa. Njima se svi klanjaju, onda odjednom neki iz male Slovenije počne da ih vređa, ni njihova moćna PR agencija nije mogla da me ubedi. Onda su pričali 'moćna mašina nas je pobedila'. Koja moćna mašina? Nas trojica sedimo u UEFA, a njih je preko 10 bilo'', objasnio je Čeferin.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke