Košmarni debi Hvanga u Roterdamu, Alonsova mašina ponizila Fejenord!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 19.09.2024.
20:36
Izvor: Sportske.net

Fejenord apsolutno nemoćan večeras...

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena savladali su u Roterdamu ekipu Fejenorda rezultatom 4:0 u prvom kolu Lige šampiona.

In Bom Hvang svoj debi u dresu holandskog velikana neće upamtiti po dobrom jer je prošao mnogo gore od svog dojučerašnjeg kluba koji je večeras u Beogradu ugostio Benfiku .

Kažemo samo jer ovo što je Fejenord doživeo večeras spada u domen prave blamaže, bez obzira na činjenicu da je u Roterdam stigao aktuelni šampion Nemačke.

A Nemci k'o Nemci, od samog starta utakmice krenuli su na brutalan način pošto su tokom prvih 45 minuta postigli sva četiri pogotka.

"Farmaceuti" su poveli već u petom minutu kada je Florijan Virc iskoristio veliku grešku Zerukija i udarcem sa "kapice" matirao nemoćnog Velenrojtera.

Malo je nedostajalo da Alžirac ispravi svoju grešku tri minuta kasnije, vezista je postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

Odgovor čete Ćabija Alonsa bio je snažan jer je Bajer u razmaku od samo šest minuta postigao dva gola.

Prvo je Alehandro Grimaldo sjajno ispratio akciju posle dodavanja Frimponga, da bi reprezentativac Holandije asistirao i Vircu za drugi pogodak reprezentativca Nemačke.

Očajno veče čitave ekipe Fejenorda zaokružio je golman Velenrojter pošto je Nemac ispao tragičar kod četvrtog pogotka kojem je "kumovao" posle udarca Tapsobe koji je trebalo da bude rutinski sprečen u završnici prvog dela igre.

Bajer je u drugom poluvremenu spustio ritam igre i proračunato i veoma sigurno priveo posao kraju bez većih problema.

Dobru priliku početkom drugog poluvremena imao je Timber, sudija Masa je nedugo zatim odbio da dosudi penal posle pregledanog VAR snimka, dok je pogodak Uede bio poništen zbog ofsajda.

Rutinska pobeda Bajera koji će, čini se, nastaviti gde je stao prošle sezone, dok će Fejenord nakon odlaska Arnea Slota u Liverpul morati da pronađe rešenje da se ovakav debakl više ne dogodi ove sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke