Kosoviću baš leži Zvezda - zavirite u prošlost, biće vam jasno

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 14.07.2021.
18:09
Izvor: Sportske.net

Čak četiri pobede iz sedam okršaja.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Predstojeći dueli Crvene zvezde i Kairata u kvalifikacijama za Ligu šampiona prilika su da se bivši fudbaler Vojvodine i Partizana Nebojša Kosović nakratko podseti startog rivalstva.

Kosović je tokom nešto manje od pola decenije u srpskom fudbalu (sa prekidima) odigrao sedam mečeva protiv Zvezde i zabeležio četiri pobede uz samo jedan poraz.

Berićetan mu je bio već prvi duel protiv beogradskih crveno-belih kada je u debitantskoj sezoni 2012/2013 bio svedok ubedljive pobede Vojvodine 3:0 na stadionu "Rajko Mitić.

Tada je kao 17-godišnjak "gurnut u vatru" iza prvog napadača Abubakara Oumarua, a u sadejstvu sa Aleksandrom Kataijem i Miroslavom Stevanovićem.

U prolećnom delu te sezone proveo je skoro ceo meč na terenu u poslednjem kolu kada je njegov tim slavio sa 3:0 na stadionu "Karađorđe" gde je zabeležio asistenciju Branislavu Trajkoviću.

Na naredni sudar sa beogradskim crveno-belima čekaće do sezone 2015/2016 kao povratnik u srpski fudbal, ovaj put u dresu Partizana.

U prvom večitom derbiju te sezone završenom 3:1 za Zvezdu nije bio u sastavu, dok je na proleće proveo 28 minuta na terenu u porazu od 2:1 na stadionu u Humskoj.

U šampionskoj 2016/2017 sezoni nije bio u sastavu u prvom derbiju koji je Partizan dobio golom Leonarda u Humskoj, dok je na proleće bio svega 13 minuta na terenu u ubedljivoj pobedi od 3:1, kojom su se crno-beli dobrano približili osvajanju titule.

U finalu Kupa 27. maja na stadionu u Humskoj proveo je ceo meč na terenu u pobedi od 1:0, kojom su crno-beli overili duplu krunu.

Naredne 2017/2018 prvi derbi proveo je na klupi. U drugom ga nije bilo zbog operacije kolena, dok mu u trećem nije pružena šansa.

U poslednjoj 2018/2019 sezoni u prvom derbiju je proveo svega osam minuta na terenu meča koji je završen nerešenim ishodom, dok je daleko više u prolećnom, koji je završen takođe podelom bodova - 1:1.

Rezime:

Pobede: Vojvodina: 2, Partizan: 2, ukupno: 4
Remi: 2
Porazi: 1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke