Kostić je igrač za velika dela - Barsa videla magiju u grotlu "Nou kampa", "čekićem" na Lion!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 14.04.2022.
22:58
Izvor: Sportske.net

Kakvo veče za Ajntraht!

 EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta eliminisali su Barselonu u četvrtfinalu Lige Evrope pobedivši na "Nou kampu" sa 2:3 (0:2).

U prvom meču viđena je odlična utakmica i "podela plena" s obzirom na to da je bilo 1:1. Stoga se znalo da će samo pobednik iz ovog susreta ići u polufinale. Stiglo je preko 30.000 navijača iz Frankfurta, napunili su "Nou kamp", nadglasali navijače Katalonaca, a njihovim igračima dali izuzetan vetar u leđa koji je bio i te kako vidljiv.

Posle svega tri minuta igre - penal! Neoprezan i prekomerno agresivan u duelu sa Lindstramom bio je Erik Garsija i tako je omogućio Filipu Kostiću da namesti loptu na kreč. Srbin je to učinio, poslao Ter Štegena u suprotnu stranu snažnim i preciznim udarcem za 0:1 i ogromno slavlje velikog broja navijača Ajntrahta.

Barselona je odmah pokušala da odgovori, ali je Pjer-Emerik Obamejang bio neprecizan iz neposredne blizine. Isto mu se dogodilo i u drugom poluvremenu, što je izvesno koštalo Katalonce boljeg i možda neizvesnijeg rezultata.

Ajntraht je uspeo da duplira prednost preko Rafaela Santos Borea i njegovog dalekometnog hica! Spektakularan pogodak postigao je Kolumbijac u 36. minutu za apsolutno ludilo na stadionu, a on je gol posvetio preminulom zemljaku Frediju Rinkonu koji je svojevremeno nosio dres Reala. Santos Bore je pokazao ka broju 18 koji nosi na dresu, a isti je nekada čuvao i Rinkon.


Barsa je imala posed, inicijativu, šanse... Ali, ništa od toga nije bilo dovoljno da se načne mreža Kevina Trapa. Međutim, jeste na drugoj strani! Loptu je na levom krilu prihvatio Filip Kostić, pronašao rupu između nogu Seržinja Desta i poslao fantastičan udarac u malu mrežu gola Ter Štegena za ogromnih 0:3.

Nakon toga je i Kamada pokušao za Ajntraht, malo je nedostajalo da bude "poker". Ubrzo je i Barsa došla do željenog gola, ali mala nada je ugašena jer je Buskets bio u nedozvoljenoj poziciji. U prvom minutu nadoknade, ipak je pogodio Buskets i to još jednim evrologom na ovoj utakmici. Želela je Barselona i imala snage da uvede ovaj duel u dramatičnu završenu, ali Arauho je propustio ogromnu šansu

Igralo se preko 100 minuta, Barselona je dobila i penal upravo tada kada je Ndika pogrešio i dobio crveni karton. Memfis Depaj je snažno šutirao, Trap odbranio i lopta se od prečke jedva odbila u gol. Vremena za jedno čudo ipak nije bilo, ali jeste za drugo jer je Ajntraht uprkos svim kvotama izbacio Barsu!

Fudbaleri Vest Hema plasirali su se u polufinale Lige Evrope pošto su savladali Lion u ukupnom skoru sa 4:1. Posle prvog susreta u Londonu koji je okončan 1:1, "čekićari" su izudarali Lion u Francuskoj!

Iskusni Doson i momak na ceni Deklan Rajs su u završnici prvog poluvremena razuverili igrače, a i navijače Liona da mogu do polufinalne faze takmičenja. Pablu Fornalsu nije bila dovoljna jedna asistencija pa je početkom drugog dela upisao i drugu, ovog puta za Džareda Bovena i na semaforu stadiona "Grupama" bilo je 0:3.

Upravo će Vest Hem u polufinalu ići na Ajntraht!


Na utakmici Rendžers - Braga igraće se produžeci pošto je škotski tim slavio sa 2:1 posle pobede Portugalaca u prvom meču od 0:1. Pobednik tog duela sastaje se sa Lajpcigom u polufinalu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke