Kostićev šou u Dortmundu, Ajntraht slomio Borusiju

Autor: Aleksandar Golubović
subota 03.04.2021.
17:28
Izvor: Sportske.net

Srbin dvostruki asistent.

EPA-EFE/LARS BARON
EPA-EFE/LARS BARON

Povezane vesti

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta ostvarili su veliku pobedu na gostovanju Borusiji u Dortmundu slavivši sa 2:1 u jednom od dva derbija 27. kola Bundeslige.

U ovom meču briljirao je srpski reprezentativac Filip Kostić koji je sa dve asistencije učestvovao u oba pogotka domaćih.

Ajntraht je u Dortmundu poveo već u 11. minutu autogolom Nika Šulca posle centaršuta Kostića.

Lopta je posle centaršuta reprezentativca Srbije dugo putovala, a prilikom pokušaja da je glavom izbije u polje nesrećni defanzivac "milionera" je zatresao sopstenu mrežu.

Ovaj rezultat je dugo bio na snazi, a u finišu prvog poluvremena je viđena sporna situacija pred golom domaćih, kada se činilo da je Tomas Dilejni igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali je VAR pokazao da penala za goste nema.

Ovaj momenat kao da je pokrenuo Borusiju pa su izabranici Edina Terzića stigli do izjednačenja u 45. minutu golom Matsa Humelsa posle kornera.

U nastavku meča gosti iz Frankfurta su ponovo stigli do gola u 66. minutu kada je Stefan Ilsanker postigao gol glavom posle centaršuta Kostića iz slobodnog udarca, ali je nakon konsultacije VAR-a pogodak poništen zbog ofsajda.

Delovalo je da će rezultat ostati 1:1, ali je veliku pobedu gostima doneo Andre Silva u 87. minutu na asistenciju Kostića.

Portugalac je u akciji u kojoj je učestvovao i Luka Jović postigao glavom gol nakon milimetarski preciznog centaršuta reprezentativca Srbije.

Seriju od dva poraza prekinuli su fudbaleri Bajera iz Leverkuzena koji su na svom terenu pobedili poslednjeplasirani Šalke sa 2:1.

Domaći tim je u vođstvo doveo argentinski napadač Lukas Alario u 26. minutu nakon asistencije Kerama Demirbaja, a vođstvo je uvećao Patrik Šik u 72. minutu.

Utakmica je mogla da uđe u drugi tok da je u 59. minutu priznat gol gostima iz Gelzenkirhena, ali je VAR pokazao da je pogotku Klasa-Jana Huntelara prethodio ofsajd.

Šalkeu je ipak priznat pogodak u 81. minutu, a strelac je bio ko drugi nego legendarni Huntelar.

Važan trijumf ostvarili su fudbaleri Augzburga koji su na svom terenu pobedili Hofenhajm 2:1 i tako prestigli tim iz Zinhajma na tabeli.

Golove za bavarski tim postigli su Ruben Vargas u osmom i Andre Han u 23. minutu.

Neizvesnost u meč uneo je u 86. minutu Robert Skov.

Treću pobedu u nizu ostvarili su fudbaleri Volfsburga, koji su na svom terenu pobedili Keln sa 1:0 golom hrvatskog napadača Josipa Brekala u 69. minutu.

"Vukovi" su se tako približili drugoplasiranom Red Bul Lajpcigu na tri boda zaostatka pred njihov derbi protiv Bajerna iz Minhena, koj su gosti iz Kelna produbili niz mečeva meč trijumfa.

Fudbaleri Majnca nastavili su seriju mečeva bez poraza pošto su na svom terenu odigrali 1:1 protiv Arminije iz Bilefelda.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke