Kovačić i Saka kreirali preokrete Sitija i Arsenala, Brentford ovog puta "zakasnio"!

Autor: Lazar Nikolić
subota 05.10.2024.
17:57
Izvor: Sportske.net

Ubedljiv Vest Hem.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija i Arsenala opravdali su uloge favorita i nakon preokreta ostvarili trijumfe u sedmom kolu engleske Premijer lige.

Akutelni šampion je na svom "Etihadu" savladao Fulam sa 3:2, ali nije sve dobro počelo po "građane" ovog popodneva. 

Gosti su poveli u 26. minutu nakon što je genijalnu asistenciju petom Raula Himeneza u gol pretvorio Andreas Pereira.

Imali su gosti idealnu priliku da preko Traorea udvostruče prednost, a kazna je usledila brzo, jer je vezista Sitija Mateo Kovačić izjednačio u 32. minutu. Isti igrač doneo je potpuni preokret ekipi menadžera Pepa Gvardiole svojim drugim pogotkom posle samo dva minuta igre u nastavku.

Utakmicu je prelomio treći gol Sitija u režijii Žeremija Dokua iz 82. minutu, a Fulamu nije pomogao ni pogodak Rodriga Munjoza minut pre kraja susreta.

Arsenal je takođe gubio kod kuće, sa 0:1 od Sautemptona, ali je na kraju slavio sa 3:1.

Napadač "svetaca" Kameron Arčer šokirao je "Emirejts" u 55. minutu, ali ej Kai Haverc posle asistencije Bukaja Sake poravnao rezultat već posle tri minuta.

Nova asistencija briljantnog Sake ovoga puta za Gabrijela Martinelija donela je preokret Arsenalu deset minuta kasnije, a konačan rezultat postavio je igrač utakmice Saka golom dva minuta pre kraja.

U ostalim utakmicama Veste Hem je na svom terenu deklasirao novijaliju u ligi Ipsvič sa 4:1. Golove za domaćina postigli su Majkl Antonio, Mohamed Kudus, Džerod Bouven i Lukas Paketa, dok je Lijam Delap bio jedini strelac za Ipsvič.

Goleadu svo videli i na meču Brentford - Vulverhemtpon u kojem su domaći slavili sa 5:3, a za razliku od prethodne dve utakmice na kojima su "osice" povele u prvom minutu, ovoga puta im je za to bilo potrebno duplo više vremena. 

Trijumf je upisao i Lester, koji je kod kuće savladao Bornmut sa 1:0 golom Argentinca Fakunda Buonanotea.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke