Kraj istorijskog niza za neuništivog Vilijamsa?

Autor: Nemanja Veljković
utorak 30.08.2022.
23:45
Izvor: Sportske.net

Niz koji traje već šest godina.

 EPA-EFE/Luis Tejido
EPA-EFE/Luis Tejido

Povezane vesti

Verovali ili ne, fudbaler Atletik Bilbaa Injaki Vilijams odigrao je svaki ligaški meč tog kluba u proteklih šest godina. Dvadesetosmogodišnji fudbaler nije propustio nijednu utakmicu Primere od proleća 2016. godine, a nije bio ni suspendovan, izostavljen sa spiska, niti zvanično povređen.

Međutim, ovom impresivnom nizu mogao bi uskoro doći kraj.

Jučerašnji dan bio je skoro pa perfektan za fudbalere Atletik Bilbaa pošto su slavili u gostima protiv Kadiza sa ubedljivih 4:0, ali ih je danas sačekala jedna zabrinjavajuća vest. 

Injaki Vilijams načeo je mrežu protivnika, ali je početkom drugog poluvremena morao ranije da napusti teren zbog zadobijenog udarca.

Baskijski klub je danas saopštio da je Vilijams zadobio povredu skočnog zgloba. Još uvek nije poznata ozbiljnost povrede, kao ni koliko dugo će fudbaler odsustvovati sa terena.

Ipak, vrlo je verovatno da će napadač Bilbaa propustiti nekoliko mečeva. Posebno se može dovesti u pitanje i njegov nastup na Mundijalu, s obzirom na to da je nedavno prihvatio državljanstvo Gane.

Sledeći meč Bilbao će odigrati protiv Espanjola u nedelju, što znači da Vilijams ima još samo pet dana za oporavak

Ukoliko propusti naredni meč to će ujedno značiti i okončanje istorijskog niza od 236 mečeva u La Ligi, rekordu koji traje već šest godina i koji vrlo verovatno neće biti oboren u skorije vreme.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke