Kraj jedne ere, Van der Sar podneo ostavku!

Autor: Filip Rodic
utorak 30.05.2023.
10:00
Izvor: Sportske.net

Izvršni direktor Ajaksa Edvin van der Sar odlučio je da napusti klub.

Beta/Jan Kruger/pool photo via AP
Beta/Jan Kruger/pool photo via AP

Povezane vesti

Van der Sar će svoje dužnosti preneti na kolege u Upravnom odboru od 1. juna 2023. godine. Nadzorni odbor je zatražio od Van der Sara da formalno ostane na svojoj funkciji do 1. avgusta, kako bi se obezbedio dobar prenos i domaćih i međunarodnih dosijea.

"Posle skoro jedanaest godina u upravi, došao je kraj. Zajedno smo iskusili divne stvari, ali je to bio i neverovatno težak period. Veoma sam zahvalan ljudima koje sam upoznao i sa kojima sam radio tokom svoje druge karijere u Ajaksu, i šta smo postigli i kroz šta smo prošli zajedno. Osećam potrebu da se malo distanciram, da se odmorim i da radim druge stvari. Nije dobar osećaj donositi odluke o budućnosti ovog divnog kluba u narednom periodu. Zato sam odlučio da podnesem ostavku“, izjavio je Van der Sar u oproštaju od ove funkcije.

Predsednik Upravnog odbora Pjer Ejinga naveo je da nisu nameravali Van der Sarovu smenu.

"Želeli smo da Edvin ostane, ali on je doneo svoju odluku. Moramo to da poštujemo. Prošla sezona ne odražava ceo period koliko je bio na čelu Ajaksa. Klub je video mnogo uspeha, doživeo je veliki rast i stekao međunarodnu prepoznatljivost. Njegovi zadaci će biti prebačeni na preostale članove odbora. Edvin će biti na raspolaganju za transfere i savetovanje do avgusta. Očekujemo da ćemo objaviti novi odbor direktora nakon 1. avgust. Naša ambicija je da u odbor dodamo nekoga sa pozadinom vezanom za Ajaks", rekao je Ejing.

Edvin van der Sar je deo Ajaksovog odbora direktora od novembra 2012. godine Počeo je kao direktor marketinga. Od novembra 2016. je bivši golman velikana iz Amsterdama na mestu glavnog izvršnog direktora. Pored te funkcije, ima više pozicija u odborima u FIFA, UEFA i ECA. Zbog sportskih dostignuća i medijskih i komercijalnih uspeha, klub je doživeo ogroman rast sa Van der Sarom. Njegov ugovor je trajao do 30. juna 2025. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke