Kraj Simeoneove ere, Atletiko izabrao njegovu suprotnost?

Autor: Lazar Nikolić
utorak 28.03.2023.
14:15
Izvor: Sportske.net

Bio bi to zanimljiv izbor.

Povezane vesti

Posle više od decenije uglavnom uspešne saradnje Atletiko Madrid i Dijego Simeone su sve bliži rastanku.

"Jorgandžije" su ove sezone eliminisane u grupnoj fazi Lige šampiona, a trenutno se nalaze na trećem mestu španske Primere, ali nisu u borbi za šampionsku titulu, jer imaju čak 17 bodova manje u odnosu na lidera Barselonu.

Čini se da je došlo do zasićenja, a već mesecima se pominje da bi Simeone, kome ugovor ističe na leto 2024. godine, već na kraju sezone mogao da ode iz Atletika.

Italijanski "Tutosport" danas ekslkluzivno javlja da su Madriđani Simeoneovog naslednika našli u Seriji A. U pitanju je trener Atalante Đan Pjero Gasperini.

Iskusni 65-godišnji Gasperini tvorac je moderne Atalante koja se ustalila u gornji dom italijanske Serije A i imala uspešne epizode u Ligi šampiona.

Gasperinijev način igre u potpunosti se razlikuje od Simeonevog. Za razliku od Argentinca koji igra ultra defanzivno i na svojoj polovini čeka rivale, sve suprotno važi za Gasperinija. 

Atalanta je pod njegovim vođstvom klub postala karakteristična po igri čovek na čoveka po čitavom terenu, a takav način odbrane retko se viđa u modernom fudbalu. To bi značilo da bi od narednog leta mogli da gledamo potpuno drugačiji Atletiko Madrid.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke