Kraj velikog Milanovog niza - Napoli deluje zrelo za titulu!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 18.09.2022.
22:44
Izvor: Sportske.net

Napolitanci na vrhu!

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Napolija pobedili su aktuelnog šampiona Milan na "San Siru" sa 1:2 (0:0) u derbiju 7. kola Serije A.

Ako nam prvo poluvreme nije donelo mnogo uzbuđenja u konkretnosti Milana i povučenosti Napolitanaca, onda je drugo potpuno opravdalo epitet derbi utakmice ovog kola Serije A.

Sve je počelo odlukom Stefana Piolija da sa terena izvuče Kalabriju zbog žutog kartona i svesnosti da je njegov desni bek na udaru Kviče Kvarackelije i da bi mogao da pocrveni do kraja utakmice. Šansu je dobio Seržinjo Dest i sebe svrstao u glavnog krivca za prvi gol. 

Kvarackelija ga je izigrao, a Dest naseo i nagazio ga na stopalo što je arbitar Marijani na asistenciju VAR sobe okarekterisao kao penal. Udarac sa kreča izveo je Mateo Politano, tačno ispod Majka Menjona za radost gostiju na "San Siru".

Pokušao je Pioli da razmrda ekipu sa Mesijasom i Brahimom Dijazom, ali su mu izjednačenje nakon 15 minuta doneli članovi prve postave. Šarl de Ketelare je odlično proigrao Tea Ernandeza na levoj strani koji utrčava, šalje oštar pas po zemlji u srce kaznenog prostora, a Olivije Žiru ne greši - 1:1.

Milan je osetio momente da pritisne rivala, ali Napoli je odolevao i u 78. minutu rezervista Đovani Simeone uspeva da se prikrade na sjajan centaršut Marija Ruija, napadne loptu i glavom zatrese mrežu Menjona. Treba ispratiti i doprinos Simeonea kod svog gola kada je sačuvao loptu, vratio je Ruiju, a zatim ga pozvao na asistenciju.

Imao je Napoli još jednu odličnu šansu nedugo zatim kada je Alesio Zerbin okušao Menjona, ali je Francuz dobro reagovao. Nije ni Milan ostao bez municije. Stopostotnu priliku u 86. minutu imao je Pjer Kalulu na dodavanje Žirua, ali udarac štopera Milana završio je na prečki Aleksa Mereta.

Napoli je na ovaj način prekinuo seriju od 20 mečeva bez poraza ekipe Milana na "San Siru". Tri boda su otišla podno Vezuva, uprkos tome što nisu previše pokazali u prvom poluvremenu u kom su nadigrani i kako trenutno izgleda, Napoli bi mogao biti veoma ozbiljan takmac za Skudeto ove sezone. Posebno imajući u vidu u kakvim su stanjima ekipe Intera, Juventusa, Rome...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke