'Kralj' objedinio titule - Real na krovu sveta!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 20.12.2014.
22:19
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Real Madrida objedinili su evropsku i svetsku titulu u godini na izmaku pošto su večeras u Marakešu savladali argentinski San Lorenco u finalu FIFA Svetskog prvenstva za klubove.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Aktuelni šampion Evrope stigao je večeras do četvrte titule u godini na izmaku nakon što je u finalu FIFA Svetskog prvenstva za klubove savladao argentinski San Lorenco.

Fudbaleri Real Madrida savladali su osvajača Kopa Libertadores sa 2:0 (1:0) objedinivši tako titule prvaka Evrope i neizvaničnu titulu prvaka sveta!

Golove pogledajte OVDE!

Argentinski sastav pružio je žestok otpor lideru španske Primere ali gruba i na momente prljava igra južnoameričke ekipe nije dala rezultata protiv mašinerije sa "Santjago Bernabeua".

Vodeći pogodak za Kraljevski klub postigao je Serhio Ramos u 37. minutu nakon kornera koji je izveo Toni Kros. Nemačko-španski tandem ponovio je situaciju iz polufinala a rezultat nije izostao ni ovog puta.

Na taj način, štoper Reala nastavio je seriju pogodaka na najvažnijim susretima pošto je tokom 2014. godine pogađao u polufinalu i finalu Lige šampiona, ali i u polufinalu upravo završenog FIFA Svetskog prvenstva.

Morocco Soccer Club World Cup
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Mrlja na trijumf Reala pala je u završnici prvog dela igre kada se Brazilac Marselo povredio bez kontakta a poznato je da takve povrede umeju da budu jako ozbiljne. Brazilca je po levoj strani odmenio Fabio Koentrao koji je na terenu proveo pedesetak minuta.

Pitanje pobednika rešeno je na početku drugog dela igre kada je petominutni pritisak Real Madrida krunisan golom Gereta Bejla nakon asistencije Iska.

Odbrana San Lorenca nije dobro postavila ofsajd zamku pa je Velšanin ostao sam na desnom boku odakle je jako tukao po zemlji i povisio na 2:0 uz lošu intervenciju golmana Torika.

Do kraja susreta Real je mogao do ubedljivijeg trijumfa ali su Argentinci u nekoliko navrata paničnim intervencijama i grubim prekršajima uspeli da zaustave Madriđane a zahvaljujući intervencijama Ikera Kasiljasa u završnici susreta San Lorenco nije stigao makar do počasnog gola.

Večerašnjom pobedom Real Madrid je stigao do četvrte titule nezvaničnog prvaka sveta a prethodne tri osvojene su 1960, 1998. i 2002. godine. Madriđanima je ovo četvrti trofej u 2014. godini pošto su ranije osvojili Ligu šampiona, Kup Kralja i UEFA Superkup.

Ne treba zaboraviti ni podatak da je večerašnja pobeda Real Madrida 22. u nizu pa Kraljevski klub nastavlja napad na Ginisov rekord koji drži brazilska Kortiba sa 24 vezane pobede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke