"Kraljevići" se poklonili "kralju" Levandovskom i "princu" Jamalu - Flik od "akademaca" napravio svoje "galaktikose"!

Autor: Lazar Nikolić
subota 26.10.2024.
22:52
Izvor: Sportske.net

Barsa napada titulu!

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Dolaskom Kilijana Embapea ovog leta formirali su se "galaktikosi" verzija 2.0, ali su večeras na "Santjago Bernabeu" razmontirani od strane Barselone Hansija Flika.

Katalonci su sa okosnicom igrača iz sopstvene škole pojačanih majstorima poput Roberta Levandovskog i Rafinje deklasirali aktuelnog šampiona sa "bolnih" 4:0.

Barsa je sve golove postigla u drugom poluvremenu, dva su delo Roberta Levandovskog, a po jedan Lamina Jamala i Rafinje, a moglo ih je biti i više u mreži Reala, jer je iskusni Poljak promašio i dva zicera, jedan od njih na prazan gol.

Sve Realove zvezde "ugasile" su se večeras, pa je ekipa trenera Karla Anćelotija sada na "-6" u odnosu na lidera na tabeli Barselonu.

Bilo je spektakularno od starta na "Bernabeu". Real je već posle dva minuta imao kolosalnu šansu da povede, kada je Embape po prvi put večeras umakao odbrani Barse, izbio sam ispred golmana Katalonaca Penje, ali šutirao loše, pored gola.

Gosti su prvu priliku imali u 13. minutu kada je Jamal pokušao, ali je njegov traljav udarac, bez problema zaustavio čuvar mreže Reala Lunjin.

Real je diktirao tempo sredinom prvog dela. Ekipa trenera Karla Anćelotija opredelila se da pasovima u dubinu traži prostor iza poslednje linije rivala, ali je Barsa uspešno pravila ofsajd zamke.

Mogao je "kraljevski" klub da povede u 22. minutu kada je Vinisijus karatkeristično probio po levom boku, driblingom izbacio štopera Barse Kubarsi, a onda pogodio samo spoljni deo mreže.

"Eksplodirale" su tribine "Bernabeua" u posle pola časa igre. Embape je još jednom uspeo da utrči iza leđa Barsinoj odbrani, ovoga puta postigne pogodak, ali je posle gledanja snimka u VAR sobi utvrđeno da se nalazio u ofsajdu, pa je slavlje Realovih navijača utihnulo.

Trenutak "magije" u "El klasiku" videli smo u 54. minutu i to od momka od koga je malo ko to očekivao. Mladi vezista Barselone  Mark Kasado poslao je loptu "ispod zemlje" do napadača Roberta Levandovskog, koji je ostao potpuno sam i u svom stilu preciznim udarcem matirao Lunjina.

Posle dva minutaBarsa je zadala novi udarac Realu, i ponovo je to učinio Robert Levandovski. Perfektno je iskusnom napadaču sa leve strane centrirao Alehandro Balde, a Poljak efektnim udarcem glavom uz samu stativu doneo novu radost Kataloncima.

Idealnu priliku za het-trik Levandovski je imao u 65. minutu kada je ostao sam samcijat posle pasa Rafinje i sa nekih desetak metara pogodio stativu na prazan gol.

Kažu da "centrala može jednom da pogreši", ali ne i dva puta, ali je jedan od najboljih golgetera današnjice Levandovski posle dva sjajna gola, još jednom zazao u samo tri minuta kasnije. Ovoga puta Jamal ga je "spojio" sa golom, ali je Poljak ponovo bio neprecizan, za razliku od prethodnog pokušaja, sada mu je dobrano zasmetao Ridiger.

Mogao je Real da iskoristi ove promašaje već u 70. minutu kada je rezervista Modrić poslao teledirigovani centaršut iz slobodnog udarca ka Belingemu, ali se Englez nije snašao u izlgednoj prilici.

Nedugo zatim Embape je bio u još jendoj šansi u nizu, šutirao je snažno Francuz, ali je još jednom odlično reagovao Barsin čuvar mreže Penja, kome je samopuzdanje iz minuta u minut samo raslo.

Ono što Levandovski nije, uspeo je Lamin Jamal. Igrao se 77. minut kada je Rafinja pokupio loptu pored kapitena domaćih Vaskeza, zatim je doturio na desnu stranu do Lamina Jamala,a 17-godišnjak "pocepao" mrežu Madriđana za ogromnih 3:0.

Nije se Barsa zaustavljala večeras u Madridu. Gosti su došli i do četvrtog pogotka na spektakularan način pet minuta pre kraja utakmice. Štoper gostiju Injigo Martinez pronašao je dubinskim pasom Rafinju, a Brazilac najpre umakao Vaskezu, a onda lobovao istrčalog Lunjina.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke