Krčka se u Bavarskoj, Braco "u klinču" sa Flikom!

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 15.03.2021.
21:13
Izvor: Sportske.net

Šampion Evrope ne prepušta svog stručnjaka.

EPA/CHRISTIAN BRUNA
EPA/CHRISTIAN BRUNA

Povezane vesti

Bajern Minhen nastavlja sa ređa pobede. Flikov tim je savladao Verder, pre toga slavio u der Klasikeru a u sredu ih čeka formalni revanš sa Lacijom, uzimajući u obzir da su prvi meč na "Olimpiku" dobili sa 4:1. 

Nemački Bild je juče "zakuvao" situaciju. Uticajni medij navodi da postoji veliki raskol u saradnji Flika i Hasana Salihamidžića. Navodno trener želi više odgovornosti po pitanju dovođenja igrača, nešto što je do sada popularni "Braco" držao u svojim rukama. Kao jasan primer navodi se dolazak Bone Sara, igrača kojeg Flik nije želeo u datom trenutku. 

Sa druge strane, Rumeninge smiruje situaciju nastalom objavom Joakima Leva da će posle Evropskog šampionata napustiti kormilo reprezentacije Nemačke. Kao jedan od kandidata za preuzimanje "pancera" pomenuo se i Flik, koji je svojevremeno obavljao funkciju asistenta "Jogiju". 

"Mislim da nije pravedno da FS Nemačke kontaktira trenera koji je pod ugovorom dobrano posle 30. juna 2021. godine. Bio je to otvoren dijalog sa predsednikom saveza. Ovo je najuspešniji period u istoriji Bajern Minhena. Svaki dogovor uključuje i prava i dužnosti", izjavio je Rumenige posle razgovra sa Fricom Kelerom, predsednikom FS Nemačke. 

Flik ima ugovor do kraja juna 2023. godine. U Bajernu je od novembra 2019. godine. Flik kao trener pod ugovorom otpada iz konkurencije, Klop takođe. Kao dalje opcije navode se Stefan Kunc, Ralf Rangnik, Markus Sorg, ali i Lotar Mateus. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke