Kreće Ten Hagova "čistka"- Ko odlazi iz Junajteda?

Autor: Lazar Nikolić
subota 23.04.2022.
09:28
Izvor: Sportske.net

Moraće puno toga da menja.

Manchester United
Manchester United

Povezane vesti

Čekali su dugo navijači Mančester junajteda na zvaničan dolazak Erika ten Haga na Old Traford i pre neki dan napokon dočekali. Sada kad je najvažnije pitanje u klubu rešeno "crveni đavoli" polako mogu da krenu sa velikom rekonstrukcijom tima koji je ove sezone pokaza da nije za velika dela, naprotiv.

Britanski mediji već nedeljama "sastavljaju" novi Ten Hagov Junajted. U vezu sa engleskim velikanom već je dovedeveno desetine novih fudbalera o čemu smo već pisali.

Novi menadžer će imati na raspolaganju 250 miliona evra da sastavi tim po svojoj želji. Holanđanin je već "uradio skener" igračkog kadra i podelio igrače po grupama u zavisnosti od njihove važnosti za tim u narednoj sezoni.

 Juče smo pisali da je Pol Pogba verovatno odigraoposlednji meč za Junajted. On bi na leto mogao da se preseli u Pari Sen Žermen koji je ozbiljno zagriza za Francuza. Odluku da napušta "Old Traford" nedavno je objavio naš Nemanja Matić.

Sve češće su glasine da Ten Hag u timu ne želi kapitena Harija Megvajera koji se nalazi na žestokom udaru navijača, čak mu je prećeno i bombom, a mesto u timu nije sigurno ni najboljem strelcu kluba Kristijanu Ronaldu. Izvestan je odlazak još jednog iskusnog napadača Edinsona Kavanija.

Da su štoperi najveći problem Junajteda dokazuje i informacija da će Erik Baji i Fil Džons na leto biti slobodni u izboru nove sredine, obojica su izgubili svoje mesto u timu, a konkurencija bi u narednoj sezoni mogla biti mnogo jača, jer klub planira da dovede Timbera iz Ajaksa i Paua Toresa igrača Viljareala.

Entoni Marsijal je na pozajmici u Sevilji, a sve je izvesnije da se neće ni vraćati na "Old Traford", čelnici Junajteda već vide Darvina Nunjeza kao novu "devetku" tima.

Još jedan već "zaboravaljeni" Junajtedovac se neće vratiti sa pozajmice. U pitanju je Brazilac Andreas Pereira koji je poslat u Flamengo, lepo mu je u domovini, a razloga za povratak nema jer Junajted planira mnogo ozbiljnije igrače na sredini Kalvina Filipsa i staru "opsesiju" Deklana Rajsa iz Vest Hema.

Iz klub bi vrlo lako mogao da ode i Markus Rašford kome mediji već neko vreme nalaze novi klub, trenutno je u prvi plan iskočio Pari Sen Žermen.

Videćemo šta će biti od svega ovoga, ali Junajted mora da krene sa "mrtve tačke", vremena za gubljenje nema.

Mančester junajted još uvek ima šanse da se plasira u Ligu šampiona, ali im je danas neophodna pobeda na "Emirejtsu" protiv Arsenala. Očekuje se povratak na teren Kristijana Ronalda, a kada je Portugalac na terenu od njega se očekuju golovi. AdmiralBet je spremio kvotu 5 za pobedu Junajted i gol Ronalda, pokušajte.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke