Kreće Tuhelova era - rokada u odbrani i dadiljanje, neki novi Čelsi!

Autor: Stefan Matić
utorak 26.01.2021.
20:28
Izvor: Sportske.net

Može li doći do rokade u odbrani i da li su "ratne sekire" zakopane.

EPA-EFE/Matt Childs
EPA-EFE/Matt Childs

Povezane vesti

Od večeras je i zvanično - Tomas Tuhel je novi trener Čelsija. 

"Prognani" Nemac iz PSŽ-a udomio se u Londonu u klubu koji se možda i prelako odrekao svoje hodajuće legende u vidu Frenka Lamparda. 

Tuhel je dobio ugovor na dve i po godine, kod Abramoviča i Granovskaje to je večnost, ali opet dovoljno vremena da se ostavi svoj pečat. Pa šta će biti Tuhelovi zadaci od najveće važnosti?!

NEMCI! 

Većina analitičara sa Ostrva smatra da je došla "dadilja", to jest čovek koji će pokušati da vrati Vernera i Haverca u formu. Tandem je iskoštao previše da bi se pustio niz vodu posle samo jedne polusezone. Dolaskom Tuhela za očekivati je i da Ridiger dobije drugu šansu, Lampard nije previše verovao nemačkom štoperu koji je od 2017-te u Londonu. Antonio se navodi i kao jedan od igrača koji je predvodio "puč" protiv Lamparda. 

Bivši trener PSŽ-a i BVB-a je poznat kao težak čovek za saradnju, temperament je sličan onom Konteovom. Zato su i svi pogledi uprti u  Tijaga Silvu. 

Brazilac je upravo i napustio PSŽ, gde je bio kapiten, zbog Tuhela to jest Nemac nije hteo da mu odobri produžetak ugovora. Tijago je došao u Čelsi, probio se u prvi tim, čak na par utakmica nosio i kapitensku traku. Videćemo da li je par zakopao dešavanja iz Pariza. 

Naravno, očekuje se i 'vaskrsnuće' Pulišića. Amerikanac je pokazivao fenomenalne partije prošle sezone, "plavci" su prizivali novog Azara a onda je bivši "milioner" stao. Imala i je povreda uticaja, ali i dolazak igrača sličnih karakteristika/pozicija. 

Nemac je dosta pragmatičniji u pogledu taktitke. U Parizu je igrao i 4-3-3, ali i sa "desetkom" u svom timu. Haverc bi mogao biti taj čovek, a možda i Hakim Zijeh koji je pokazao da može biti kreativac. Treba očekivati i povratak Žoržinja u prvu postavu, enigma ostaje u napadu to jest ko će biti partner Verneru. 

I ovde Haverc može biti rešenje, Kai je igrao lažnu devetku na "Baj Areni". Mladi Nemac je aktivno učestvovao u građenju napada svog bivšeg tima. 

Dosta pitanja, za sada malo odgovora. Više informacija saznaćemo u narednim danima, a naravno do tada čekamo i debi Nemca na klupi Čelsija. Rival jeste nezgodan, igra se protiv Vulvsa i to već sutra od 19 časova. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke