Kris Smoling utišao Meacu, Roma protiv Intera može bez Murinja!

Autor: Ivan Cvetković
subota 01.10.2022.
19:58
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda "vučice" koju je sa klupe vodio Salvatore Foti.

PA-EFE/MATTEO BAZZI
PA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Rome savladali su Inter u Milanu rezultatom 2:1 u okviru osmog kola italijanske Serije A.

Žoze Murinjo je posle tri uzastopna poraza od svoje bivše ekipe konačno uspeo da savlada "neroazure" i to u gde večeras nije vodio svoj tim zbog suspenzije na prethodnom meču.

Ekipu je vodio pomoćnik Salvatore Foti, Portugalac je iznenadio mnoge ostavivši Tejmija Abrahama na klupi, ali na kraju rezultat govorio da nije pogrešio.

Domaćin je bolje otvorio meč i to se i videlo već tokom prvih nekoliko minuta, pa je prvi i stigao da zatrese mrežu u 10. minutu meča kada je pogodio Džeko.

Pogodak je na početku priznat, ali je nakon VAR intervencije poništen zbog ofsajda.

To nije pokolebalo pulene Simonea Inzagija koji su stigli i do regularnog pogotka, Federiko Dimarko se našao na ivici kaznenog prostora i nakon dodavanja Barele preciznim udarcem matirao Patrisija u 30. minutu.

Roma je odgovorila ekspresno na najbolji mogući način, devet minuta kasnije Spinacola je uputio dobar centaršut s leve strane, a Paulo Dibala uhvatio je dobar volej u praktično ugurao Handanovića u gol.

Možda je Slovenac mogao i bolje da reaguje u toj situaciji...

Drugo poluvreme obeležila je čvrsta i ne preterano atraktivna igra, sudija Masa je podelio četiri žuta kartona u roku od 20 minuta, da bi totalni preokret usledio u 75. minutu.

Pelegrini je poslao sjajnu loptu u kazneni prostor "neroazura", a tamo se najbolje snašao Kris Smoling koji je glavom zatresao protivničku mrežu.

Krenuo je Inter na sve ili ništa, ali su izabranici Žozea Murinja na komande Fotija uspeli da zatvore sve prilaze golu i ostvare veoma značajnu pobedu, prvu za "Posebnog" protiv bivšeg kluba otkako se vratio na Apenine.

Srpski internacionalac Nemanja Matić odigrao 67 minuta u trijumfu "vučice" kada ga je zamenio Beloti.

Пласман обезедио SofaScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke