Kristijano, ne plaši se Mesija, već ludog Erlinga Halanda!

Autor: Milovan Longinov
utorak 06.09.2022.
23:36
Izvor: Sportske.net

Šta je ovo...

EPA-EFE/Julio Munoz
EPA-EFE/Julio Munoz

Povezane vesti

Erling Haland je gol mašina. 

Norvežanin je večeras spakovao još dva komada, u laganoj pobedi Sitija nad Seviljom rezultatom 4:0, a da ga Pep Gvardiola nije izvadio iz igre 25 minuta pre kraja, možda bi postigao još koji.

Haland je tako nastavio da ispisuje nestvarne brojke u Ligi šampiona. Verovali ili ne, večeras je stigao do 25. gola, a za to mu je bilo potrebno samo 20 utakmica u Ligi šampiona!

Uz to, Haland je pogađao na debijima u LŠ za sva tri svoja kluba - RB Salcburg, Borusiju Dortmund i Mančester siti.

Poređenja radi, Kristijano Ronaldo je prvi strelac u istoriji Lige šampiona sa 140 golova na 185 utakmica. Ali, tu je nešto još luđe - Portugalac nije postigao nijedan gol na prvih 20 mečeva u Ligi šampiona, a Haland je dao 25?!

Haland ako nastavi ovim tempom, što je ipak verovatno nemoguće, mogao bi na samo 100 utakmica da prestigne učinak Ronalda. 

Naravno, to je samo statistika, ali je suština da Haland koji ako ostane zdrav, ima još 10 godina u svojim nogama, dovoljno je da u svakoj sezoni postigne desetak pogodaka u LŠ i Ronaldov rekord će biti ugrožen.

Nije tajna  da je Ronaldo ovog leta želeo u bilo koji tim koji igra u Ligi šampiona baš i zbog toga da pobegne Leu Mesiju, koji zaostaje  15 pogodaka za njim, pošto je dao 125. Možda pre treba da se plaši Halanda...

25 golova na 20 utakmica?!

I da, Haland do sada u proseku postiže gol u dresu Sitija na svaka 54 minuta...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke