Kritike Vlahoviću u italijanskim medijima, slabe ocene...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 05.02.2024.
18:54
Izvor: Sportske.net

Srpski napadač posle hvalospeva ponovo dospeo na udar kritika.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Juventus je donedavno delovao kao tim koji bi mogao da ugrozi vodeći Inter u borbi za Skudeto, ali onda je usledio iznenađujući remi sa Empolijem, pa sinoćnji poraz od Intera u Milanu (1:0) i sada ''neroazuri'' imaju četiri boda više na vrhu tabele, uz meč manje u odnosu na Juventus.

Posle derbija na ''Meaci'', među igračima koji su najviše kritikovani je srpski reprezentativac Dušan Vlahović koji nije uspeo da nastavi odličnu golgetersku seriju iz prethodnih nekoliko mečeva.

U italijanskim medijima mu se zamera što ni posle deset mečeva na San Siru još nema nijedan gol na ovom kultnom stadionu, a portal ''Football Italia'' ga je najslabije ocenio od svih igrača Juventusa - dao mu je ocenu 4.5.

''Vlahović 4.5 – Srpski reprezentativac je izgledao prilično razdražljivo i propustio je najbolju šansu na utakmici za Juve, užasnim prijemom lopte'', navodi se u obrazloženju, a nije mnogo bolje prošao ni Kostić, koji je dobio ''peticu''.

''Divan potez u driblingu pored Darmijana u prvom poluvremenu bio je vrhunac njegove igre. Bilo je previše pogrešnih dodavanja sve dok nije zamenjen sredinom drugog poluvremena''.

I ''Tutosport'' je imao reči kritike na račun Vlahovića, pre svega zbog njegove primetne nervoze. Dali su mu ocenu 5, uz obrazloženje:

''Pristupio je utakmici sa viškom takmičarskog duha i posledičnom nervozom zbog čega je nasedao na provokacije protivnika. Još ozbiljnije je, međutim, pogrešno zaustavljanje nakon Mekenijevog divnog dodavanja. Još jedan pokazatelj kontraproduktivnog viška entuzijazma. I, nije slučajno, ta greška vrlo malo prethodi golu protivnika: staro pravilo... I u drugom poluvremenu uvek mu fali koji centimetar da napravi izgradi poziciju i stigne do šuta. Jasan korak unazad u poređenju sa najnovijim blistavim partijama'', navodi se u obrazloženju.

Među onima koji su kritikovali Vlahovića je i nekadašnji napadač Juventusa Fabricio Ravaneli.

''On ima sav potencijal da uradi važne stvari za Juventus, ali mora da napreduje sa stanovišta ličnosti. Juče je posle promašene šanse nestao sa terena, to ne bi trebalo da se dešava igraču Juventusa. Nadam se da će ostati u Torinu, ali Juve ima tri boda manje od Intera zbog jučerašnje Vlahovićeve partije'', konstatovao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke