Kriza u Ukrajini nagrizla sport - "obojeni" Medvedev, "huškač" Jeremčuk, Roman i London

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 24.02.2022.
10:45
Izvor: Sportske.net

Šta je sledeće?

 EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO
EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Povezane vesti

Kriza u Ukrajini uzdrmala je čitav svet, praktično da nema neutralnih, a sportisti iz dve najveće države bivšeg Sovjetskog saveza na sve načine pokušavaju da se dodvore naciji.

Najbolji ruski teniser Danil Medvedev planirao se u četvrtfinale turnira u Akapulku, a za razliku od ranijih izdanja sada se pojavio u opremni koja simbolizuje rusku zastavu i tako jasno stavio šta misli o krizi koja drma čitav svet.

Korak dalje otišao je fudbaler Benfike Roman Jaremčuk, strelac izjednačujućeg gola protiv Ajaksa u osmini finala Lige šampiona.

Ukrajinski fudbaler je pogodak proslavio skidajući dres ispod kojeg je bila majica sa trozupcem, simbolom ukrajinske vojske koji je poljubio.

Jaremčuk je, naravno, odmah dobio žuti karton zbog skidanja dresa, ali bi mogao biti i dodatno kažnjen jer UEFA ima pravilo da se na utakmicama u njenoj organizaciji ne smeju slati političke poruke.

Nakon meča je izjavio da je samo hteo da podrži svoju zemlju i da je iza njega lično stao klub, svestan alarmantne situacije koja potresa svet.

Dan pre toga oglasio se i legendarni fudbaler, potom i selektor Ukrajine Andrej Ševčenko, koji je takođe u superlativima govorio o svojoj zemlji, istakavši ponos naciji kojoj pripada.

Najžešća u svemu je britanska vlada koja zahteva od engleskih klubova da bojktuju finale Lige šampiona, čiji je domaćin Sankt Peterburg.

Sa tim u vezi konsenkvence će trpeti i ruski milijarder Roman Abramovič, vlasnik Čelsija skoro dve decenije, a prema informacijama iz ove zemlje, neće mu više biti dozvoljen boravak u Velikoj Britaniji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke