Krojač Erling Haland, silni Siti brojao do četiri u Sautemptonu!

Autor: Ivan Cvetković
subota 08.04.2023.
20:22
Izvor: Sportske.net

Posle mučenja u prvom poluvremenu, lak trijumf nad fenjerašem.

AP Photo/Frank Augstein
AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija savladali su kao gosti ekipu Sautemptona rezultatom 4:1 u okviru 30. kola Premijer lige Engleske.

Dugo su "sveci" pružali veoma čvrst otpor protiv favorizovanog Sitija, pa je ekipa Pepa Gvardiola uz dosta muke uspela da povede tek u finišu prvog poluvremena.

Igrao se 45. minut kada je De Brujne uputio odličan centaršut sa leve strane, a najviši u skoku bio je Erling Haland koji je glavom zatresao mrežu.

Sve nakon toga teklo je dosta lakše.

Raspoloženi Džek Griliš je posle dodavanja De Brujnea istrčao pred Bazunua, Irac je prvo odbranio njegov udarac, ali nakon toga nije mogao da spreči pogodak u 58. minutu meča.

Deset minuta kasnije, reprezentativac Engleske bio je asistent prelepog pogotka Erlinga Halanda koji je "makazicama" uvećao prednost "građana".

Pogodak Sekua Mare u 72. minutu nakratko je pružio nadu domaćim navijačima jer je Hulijan Alvarez sa penala dva minuta kasnije postavio konačnih 4:1.

Mančester siti je nakon ove pobede ponovo na pet bodova zaostatka u odnosu na vodeći Arsenal, dok je Sautempton i dalje poslednji sa 23 boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke