Kros je najbolji fudbaler Nemačke, a Ćabi Alonso najbolji trener

Autor: Mladen Heleta
nedelja 04.08.2024.
23:45
Izvor: Sportske.net

Toni Kros nadmašio Florijana Virca u glasanju.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Toni Kros je danas proglašen za najboljeg igrača Nemačke u sezoni 2023/2024, dok je Ćabi Alonso iz Bajera iz Leverkuzena proglašen za najboljeg trenera, nakon što je bez poraza osvojio titulu u Bundes ligi, prvu u klupskoj istoriji.

Kros je drugi put dobio nagradu koju dodeljuje nemački sportski magazin Kiker, nakon što je proglašen za najboljeg i 2018. godine.

Kros je prošlog meseca završio karijeru, nakon eliminacije reprezentacije Nemačke u četvrtfinalu Evropskog prvenstva od Španije, i osvajanja Lige šampiona i šampionske titule u Španiji sa Real Madridom.

U anketi Kikera, Kros je dobio 285 glasova, ispred Florijana Virca iz Leverkuzena koji je dobio 246 glasova i Granita Džake iz Leverkuzena sa 66 glasova.

Bajer iz Leverkuzena je prošle sezone prekinuo niz od 11 šampionskih titula Bajerna iz Minhena i prvi put u klupskoj istoriji postao je šampion Nemačke. Ekipa je to ostvarila bez poraza, a osvojila je i Kup Nemačke, posle čega je trener Ćabi Alonso proglašen za najboljeg.

Alonso je preuzeo ekipu u oktobru 2022. godine, kada je Bajer bio pretposlednji u Bundes ligi. Španski 42-godišnji trener dobio je 503 glasa, ispred Sebastijana Henesa iz Štutgarta sa 42 i Frenka Šmita iz Hajdenhajma koji je imao 50 glasova.

Štutgart je osvojio drugo mesto u ligi, a Hajdenhajm osmo, u svojoj prvoj sezoni u Bundesligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke