Krstajić dobio ultimatum - Evo šta treba da uradi da bi sačuvao posao!

Autor: Mladen Heleta
sreda 13.09.2023.
22:15
Izvor: Sportske.net

Bugarska ponovo ostala bez plasmana na veliko takmičenje.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Bugarske nalazi se u strmoglavom padu u poslednjih 20-ak godina. Selekcija koja je 90-ih godina prošlog veka bila svetski hit, poslednji put je na nekom velikom takmičenju igrala davne 2004. godine, kada je predvođena Dimitrom Berbatovom i Stilijanom Petrovom bila deo Evropskog prvenstva u Portugalu.

Nakon toga ponor, Bugari već dugo nisu ni blizu Evropskog ili Svetskog prvenstva, a kako sada izgledaju i kakve su im mlađe kategorije, čekaće još dugo da se pojave na najvećoj sceni.

Srpski stručnjak Mladen Krstajić preuzeo je selektorsku funkciju u ovoj državi, uradio je jedino što je bilo moguće, podmladio tim i pokušao da napravi neki zalog za budućnost, ali pitanje je da li će čelnici bugarskog Saveza imati strpljenja za njega, iako nije ni imao sreće, jer je primao golove od Srbije i Crne Gore u bukvalno poslednjim sekundama mečeva i tako direktno ostao bez trijumfa nad našom reprezentacijom i bez boda u Podgorici.

Nakon pet kola u grupi G kvalifikacija za EURO, Bugarska ima dva remija i tri poraza, te bi ceh zbog loših rezultata mogao da plati Mladen Krstajić.

Posle bolnog poraza od Crne Gore u nedelju, kada su sa igračem više Bugari primili gol u dubokoj nadoknadi vremena i izgubili sa 2:1, čelnici Saveza navodno su postavili ultimatum Krstajiću.

Bugare do kraja kvalifikacije očekuju mečevi sa Litvanijom, Mađarskom i Srbijom, a od nekadašnjeg selektora Srbije se očekuje da unapredi igru i počne da osvaja bodove, iako je jasno da su u ovom ciklusu sve šanse izgubljene.

Pred Krstajićem je mesec odluke, ukoliko ne uspe da ispuni zahteve, Bugarsku će u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo voditi neki drugi trener.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke