Krstajić objasnio Bugarima surovu realnost njihovog fudbala

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.03.2023.
16:51
Izvor: Sportske.net

Kada će reprezentacija Bugarske dostići nivo Srbije ili Mađarske?

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Iako su odigrana tek prva dva kola kvalifikacija, reprezentaciji Bugarske biće potrebno čudo da se domogne plasmana na Evropsko prvenstvo.

Selekcija koju sa klupe predvodi srpski trener Mladen Krstajić je u prva dva kola poražena bez ijednog postignutog gola - prvo od Crne Gore na svom terenu (0:1), pa sinoć i od Mađarske u gostima (3:0).

U junu ih očekuje i duel sa vodećom Srbijom, pa posle onoga što su prikazali u prva dva kola, nemaju mnogo razloga za optimizam u nastavku ovih kvalifikacija.

Posle poraza od Mađarske, selektor Krstajić je objasnio sa kojim problemima se suočava i šta se od reprezentacije Bugarske može očekivati u narednom periodu.

''Nažalost, nemam taj luksuz da na raspolaganju imam igrače koji igraju u velikim klubovima i na najvišem nivou. Imali smo problema i sa povređenim igračima.

Neke od izmena su diktirale i povrede. Tim koji sam izveo je bio iznuđen, ali takve stvari se dešavaju. Nažalost, većina igrača igra u bugarskom šampionatu i nisu navikli da igraju u ovako visokom ritmu, a teška utakmica sa Crnom Gorom ih je iscrpila.

Igrači koje imamo na raspolaganju imaju svoje kvalitete - ali su neiskusni i kada se suoče sa fudbalerima visoke klase ponekad ne uspevaju da se nose sa njima. Neki od njih igraju, neki ne u domaćoj ligi, ali to su igrači koje imamo i, kao što sam rekao, oni imaju svoju budućnost.

Ideja je da dođe do promene, ali potrebne su godine da se izgradi takva igra da Bugarska može da se suprotstavi timovima poput Mađarske ili Srbije“, rekao je Krstajić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke