Kruna petogodišnjeg rada - Može li Lacio da iznenadi Bavarce?

Autor: Stefan Matić
utorak 23.02.2021.
10:25
Izvor: Sportske.net

Inzagi spreman za okršaj sa prvakom Evrope i sveta.

EPA/RICCARDO ANTIMIANI
EPA/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Lacio je vezao svoju sedmu pobedu kući u svim takmičenjima. SMS je asistirao Albertu za minimalnu pobedu nad Sampdorijom, Inzagi nije toliko rotirao sa obzirom da ih danas čeka sudar sa Bajern Minhenom. 

Ipak gosti se ne nalaze u tako dobroj formi. Flikovi igrači dolaze u Rim posle poraza od Frankfurta, pre toga su odigrali i nerešeno (3:3) sa Arminijom. 

Jasno Bavarci su imali velike napore u poslednje vreme, tek što su se vratili iz Katra gde su u finalu Svetskog prvenstva savladali meksički Tigres. Uz to, ostali su bez Milera, ali i Pavara na neko vreme. Sa druge strane Simone je stigao do 100-te pobede u Seriji A. Trebalo mu je 181 utakmica, jedini brži su bili Konte (145 mečeva), Sari 169 i Kapelo 180 utakmica. 

"Ignorisanje vrlina Lacija bi bila ozbiljna greška. Bajern je u teškom periodu, ali za sada ne toliko bezbolnom. Prvi su u Bundesligi, nisu izgubili u LŠ godinama. Kada im treba rezultat, skoro je nemoguće da će napraviti grešku. Biće ovo i sudar Imobilea i Levandovskog. To su dva odlična napadača, kompletni i gladni golova. To su pravi borci na terenu koji misle više o timu nego o sebi. Boleće odsustva. Posebno Milerovo, koji je uvek gladan ovakvih utakmica. On je i dalje jedan od najboljih, ne samo zbog liderskih kvaliteta već i onog što donosi na teren. Uprkos odsutnima, verujem da je Bajern dobro satkan tim koji će odigrati dobar meč", izjavio je Otmar Hicfild, bivši osvajač LŠ sa Borusijom Dortmund (1997. godine) i Bajern Minhenom (2001. godine)

Branilac titule u ovaj meč ulazi bez pomenutog Milera, zatim Tolisoa, Gnabrija, Pavara.. Sa druge strane Rimljani imaju prvi tim na raspolaganju, mogu li "lacijali" do iznenađenja večeras? 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke