Anćelotijevo rešenje za Embapea: "Staviću ga negde"

Autor: Filip Rodic
nedelja 21.07.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Prepun tim zvezda.

EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Povezane vesti

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti istakao je da će se, uprkos već velikom broju zvezda, pronaći mesto u postavi i za pridošlicu Kilijana Embapea.

Šestostruki prvak Lige šampiona, od čega dva puta u prethodne tri godine, Karlo Ančeloti se nalazi pred novim izazovom po pitanju ubacivanja superzvezde Kilijana Embapea u sistem igre Real Madrida.

Letnju pauzu je Anćeloti iskoristio da kao specijalni gost filmskog festivala "Gifoni" odgovara na pitanja publike, među kojima su svakako najinteresantnija bila ona vezana za fudbal.

Osvojio je sve što se može osvojiti, duboko je zašao u sedmu deceniju, a ne razmišlja o penziji niti o preuzimanju nacionalnih sastava.

"Ne znam kada ću stati, kada se Real umori od mene. Moraću da razmislim šta da radim. Nije mi drag rad sa nacionalnim timovima, više volim svakodnevni posao", rekao je Italijan.

Real i Milan su klubovi koji su mu naročito dragi u trenerskoj karijeri. Prokomentarisao je i partije Džuda Belingema za Englesku na EP u Nemačkoj.

"Prava porodica. Belingem je bio iznenađenje, ali zasluge pripadaju njegovoj genetici. Šampion je takav po genetici. Trening samo dodaje, ali je genetika ta koja čini šampiona", ističe Anćeloti.

Najinteresantniji odgovor bio je na pitanje gde i kako smestiti Embapea pored Belingema, Vinisijusa, Rodriga, Gulera, Endrika i ostalih zvezda u napadu.

"Staviću ga negde, naći ćemo mu mesto...“, kratko je naveo Anćeloti.

Čulo se i njegovo viđenje finala Evropskog prvenstva u kom je Španija odnela titulu.

"Španija je zaslužila pobedu, imala je više talenata. Bilo je to Evropsko prvenstvo malog intenziteta, kvalitetniji igrači su stigli umorni“, zaključio je Anćeloti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke