Kuman ima tim, ovo su Barsinih jedanaest za novu sezonu!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 03.06.2021.
12:15
Izvor: Sportske.net

Jak holandski šmek...

 Alejandro Garcia
Alejandro Garcia

Povezane vesti

Ronald Kuman je pristao na Laportine uslove, smanjio svoja osnovna primanja, ali i produžio ugovor na sezonu, tačnije ugradio klauzulu po kojoj može da i treću godinu ostane na klupi Barse.

Jednostavno, nije bilo trenera da ga zameni, pa je posle neprijatne situacije ipak ostao na klupi i imaće priliku da ispravi greške iz prethodne sezone kada nije uspeo da osvoji ni titulu, ni Ligu šampiona, Barsa je završila sa kupom Španije.

Ali, klub je veoma aktivan u prelaznom roku, dovode slobodne agente, Garsija i Kun su već tu, Vajnaldum i Depaj su sledeći, u pitanju su četvorica "Bosmanovih agenata" koji će pojačatai konkurenciju, ali i otvoriti izlazna vrata nekim igračima. 

Lista je duga, čak ni Buskets nije siguran, kao ni Lengle, otići će verovatno Serhi Roberto, a teško je udomiti Pjanića. 

Nema mesta za Umtitija, Puđa, rezervnog golmana Neta, Žuniora Firpa, Brejtvajta, čak ni Grizman nije siguran, ako stigne dobra ponuda što je malo verovatno.

Kako bi izgledala startna postava?

Ter Štegen je neprikosnoven, pominjan je dolazak Donarume, ali Nemac nema nameru da napusti "Kamp Nou". Desno je Dest, Garsija i Pike će biti štoperski tandem, a posle svega, Alba je najbolje rešenje kraj leve aut linije. U veznom redu, holandski šmek, Vajnaldum, De Jong, kao i mladi Pedri. 

U napadu, Mesi i Depaj, uz Aguera.

Barsa će čekati da se oporavi Fati, Arauho, biće pridruženi mladi igrači, Mingeza, Moriba...

Sa pozajmice bi mogao da se vrati Emerson, ali je to malo verovatno, Barsa bi mogla da ga posle otkupa proda i zaradi. Kao alternativa Albi za poziciju levog beka pominje se Gaja iz Valensije. Novi direktor Alemani koji je stigao sa Laportom pokušava da sa bivšim klubom postigne dogovor. Barsa za Gaju nudi pet miliona i Žuniora Firpa.

U svakom slučaju, tim deluje dobro, ali to ne mora ništa da znači jer se isto najavljivalo i prošle sezone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Thursday, 03.06.2021
13:31

'Jednostavno, nije bilo trenera da ga zameni', uh, uh, uh... Izgubi Tuchel finale, najuri ga PSG, ode u Chelse-a osvoji LŠ, dođe Pocketino u PSG ne osvoji ništa pa će da leti, ode Zidan jer nije osvojio ništa, dođe Anceloti, Flick će da ide iz Bayerna, Juve ne osvoji ni skudeto ni LŠ pa najuriše Pirla, Murinja najuriše iz Totenhema, ode u Romu itd. Samo za Barsu nema trenera i samo Barsa zadržava trenera koji nije osvojio ništa, a ubedljivo je najgori od bar 20 trenera koji uparavo menjaju klubove, odnosno klubovi njih.