Kuman je bio u pravu, Ćavi pronašao bolnu tačku

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 07.11.2021.
12:36
Izvor: Sportske.net

Mnogo posla u naredne dve nedelje.

EPA-EFE/Lavandeira jr
EPA-EFE/Lavandeira jr

Povezane vesti

Povreda Ansua Fatija kao da je došla u pravi čas da upali alarm u Barseloni i pokrene pitanje uzroka čestih povreda fudbalera ove sezone.

Sa tim u vezi, jutro nakon nesrećnog remija protiv Selte, katalonski mediji pišu da je sportski direktor Barselone Mateu Alemani u dogovoru sa novim trenerom Ćavijem Ernandezom rešio da promeni medicinski tim, koji je do sada radio sa prvotimcima.

Česte povrede igrača na koje se nedavno žalio i doskorašnji trener Ronald Kuman upalile su alarm na "Kamp Nou", a reprezentativna pauza i povratak obavezama tek za dve nedelje dali su prostora Alemaniji i Ćaviju da krenu u rešavanje problema.

Kao uzročnici čestih povreda u Barseloni navodi se nedovoljna spremnost igrača, a trenutno ih je 11 pod povredom.

Osim Fatija, teren u Vigu su u subotu popodne zbog manjih problema napustili Erik Garsija i Niko Gonzales, a od ranije su povređeni Pedri, Usman Dembele, Serhi Roberto, Pike, Kun Aguero, Brajtvajt, Dest.

Kako se može čuti, Alemani je umoran od loših dijagnoza, sporog oporavka i obnavljanja povreda, pa je u dogovoru sa Ćavijem rešio da problem saseče u korenu.

Ćavi namerava da u klub vrati Rikarda Prunu, koji je bio četvrt veka zaposlen u Barseloni, ali je trenutno angažovan u Dubaiju.

Osim medicinskog osoblja i treneri koji rade na kondiciji igrača su pod lupom, pa će se i to pitanje rešavati.

Nema sumnje da u naredne dve nedelje i debija protiv Espanjola Ćavija očekuje još mnogo posla na klupi katalonskog velikana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke