Kuman: "Mesi je bacao sve u senku"

Autor: Sportske Net
četvrtak 23.09.2021.
13:30
Izvor: Sportske.net

Nije štedeo reči.

 EPA-EFE/ANDREU DALMAU
EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Povezane vesti

Ronald Kuman govorio je o Lionelu Mesiju u periodu pred odlazak u Pari Sen Žermen. Holanđanin je trenutno menadžer Barselone, ali ujedno i Mesijev poslednji trener u "bordo-plavom" dresu. 

"Mesi je sve bacao u senku. Delovalo je da su svi bolji samo zbog njega. To nije kritika, to je opservacija. Znao sam i ja koliko je dobar, ali uvek je neverovatno videti to uživo. On je znao sve čemu biste učili fudbalere, u svemu je bio savršen – prepoznavanje situacija, prijem lopte pod pritiskom, trčanje sa loptom, završavanje akcija prd golom… To nije normalno, nije normalno. Na treninzima su se neki igrači šalili, šutirali su iz lakih pozicija, opuštali se. Mesi nije. Svaku loptu je šutirao sa velikom snagom, sve je bilo funkcionalno. Takođe, želeo je da pobedi u svemu“, izjavio je Ronald Kuman, pa dodao:

Pre treninga igrali smo ’u krugu’, a onaj ko bi izgubio tri puta morao bi da radi sprinteve za kaznu. Pitao sam Mesija da li je nekada on to morao da radi. ’Da, jednom’, rekao je. Kada je on igrao, stariji fudbaleri nikada nisu gubili od mlađih. Jednom se to dogodilo i Mesi je bio ozbiljno ljut čitave nedelje. Bio je pravi tiranin na treninzima“, rekao je Kuman. 

Argentinac je član Barselone bio od 2004. do ove godine kada je prešao u Pari Sen Žermen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke