Kuman nastavlja da se blamira: "Lako je Ćaviju, što je Barsa pustila Desta?!"

Autor: Milovan Longinov
sreda 08.02.2023.
13:45
Izvor: Sportske.net

Holanđanin vrti istu ploču.

EPA-EFE/Javier Lizon
EPA-EFE/Javier Lizon

Povezane vesti

Ronald Kuman je igračka legenda Barselone, ali ga kao trenera niko ne pamti po dobrom.

Barsa je sa Kumanom na klupi osvojila Kup kralja, ali upisala i neke katastrofalne rezultate, jer je izgubila sve moguće "El klasike", dva puta od Atletika, a u Evropi su na "Kamp nou" slavili i Juventus 0:3 i PSŽ 1:4. 

Đoan Laporta mu je pružio šansu iako nije bio njegov izbor za trenera, ali se sve raspalo u novembru, kada je Barsa ponovo bila na pragu eliminacije iz Lige šampiona.

Rastali su se na ružan način, što potvrđuje činjenica da Kuman svaki intervju koristi da upire prstom ka upravi i da omalovažava Ćavijev dosadašnji rad.

"Barsi ide veoma dobro. Gledao sam utakmicu sa Real Madridom i zaista sam video neverovatnu igru. Ali naravno, lako je kada trener dobije 10-12 igrača koje želi. Sve zavisi od kvaliteta ekipe. Tokom mog perioda na klupi, Barsa je bila potpuno drugačija", rekao je Kuman. 

I da, u pravu je, Ćaviju je teže. Kuman je imao Lea Mesija, Antoana Grizmana, uz Osmana Dembelea, Pedrija, dobio je Memfisa Depaja koga je tražio, baš kao i Seržinja Desta, a gde su njih dvojica sada? Depaj nije uradio ništa u Barsi i sada ne pokazuje ništa u Atletiku, dok je Dest izostavljen sa spiska Lige šampiona u Milanu. O njemu je u istom intervjuu Kuman rekao:

"Dest nije lošiji igrač od Serhija Roberta i ne razumem što ga je Barsa pustila". 

Kuman je takođe insistirao na Žoržinju Vajnaldumu, koga, srećom, nije dobio, jer svi znamo kako je počeo da igra kada je izabrao PSŽ. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke