Kuman o Mesiju, Grizmanu, teškoj situaciji...

Autor: Milovan Longinov
subota 14.08.2021.
13:00
Izvor: Sportske.net

Trener Barse ima reč.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Ronald Kuman očekuje tešku sezonu posle odlaska Lea Mesija.

I da je Mesi ostao,  Barsa bi bila u velikim problemima, naročito sa finansijske strane. Kuman je pohvalio kapitene koji su pristali na smanjenje plata.

"Svima je poznata ekonomska situacija u klubu. Klubu treba pomoć i igrači kao što su Pike, Alba, Buskets i Roberto pružaju pomoć. Pokazali su da im je ovaj klub urezan u srce. Bilo je dosta priče oko odlaska Lea Mesija. To je normalno kada uzmemo u obzir šta je on dao za ovaj klub. Više nije s nama, ali imamo jaku ekipu koja će biti još jača kada se vrate povređeni igrači", rekao je Kuman i nastavio:

"Počevši od sutra, više nema izgovora. Odradili smo dobru predsezonu bez Lea i želimo tako nastavimo i u ligi. Pedri, kao i Erik Garsija, vratili su se velikom dozom entuzijazma. Pokazali su da su ozbiljni igrači. Takođe, Gavi će nam biti dostupan, uprkos činjenici da nosi masku zbog povrede, Grizman će sada imati veću ulogu, veću slobodu i moraće da pokaže da je spreman da bude vođa ekipe", dodao je Kuman. 

On veruje da Barselona može da napadne titulu u La Ligi, ali da će u Ligi šampiona biti znatno teže.

"Moramo više svoje razmišljanje usmeriti ka La Ligi u odnosu na Ligu šampiona. Mislim da u La Ligi možemo do prvog mesta. Međutim, ne smeju nas otpisati ni u Ligi šampiona, jer ne morate da imate najboljeg igrača na svetu da biste osvojili to takmičenje", zaključio je Kuman.

Barselona dočekuje Real Sosijedad u nedelju u 20.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke